De Tandenkoffer wil mondhygiëne bevorderen

Onlangs herinnerde de Dag van de Mondgezondheid aan het belang van mondhygiëne voor alle leeftijden en de impact ervan op onze algemene gezondheid. Het thema dit jaar was Gezond begint in je mond.

Voor de gemeentelijke dienst Samenleving en Huis van het Kind, was dit de ideale gelegenheid om de Tandenkoffer voor te stellen. “We werkten hiervoor ook samen met Logo Leieland, een organisatie die zich inzet voor algemene gezondheid”, begint Lisa Dejonghe van Huis van het Kind.

“De Tandenkoffer is een educatief hulpmiddel waarbij jonge kinderen op een speelse manier het belang van een goede mondhygiëne leren kennen.” De koffer bevat een uitgebreid assortiment aan materialen die het belang van poetsen, gezonde voeding en tandartsbezoeken toelicht.

“Deze koffer kan een handig hulpmiddel zijn voor verschillende organisaties die betrokken zijn bij de zorg voor kinderen. Ik denk dan aan scholen, Kind en Gezin, kinderdagverblijven of onthaalouders”, voegt Griet Vandeburie, diensthoofd Samenleving, eraan toe.

Boodschap

Wat zit er nu in de Tandenkoffer? “Naast diploma’s om de kinderen te belonen en aan te moedigen, zitten er ook leuke posters bij die belangrijke boodschappen over mondgezondheid overbrengen. Daarnaast hebben we er ook verhaaltjes voor kinderen, van baby tot kleuter, tandartsmateriaal waarmee de kinderen zelf aan de slag kunnen gaan en een leuke beer met tandartsoutfit ingestopt.”

“Ook een inlegpuzzel en kleurplaten mochten niet ontbreken”, aldus Lisa Dejonghe. Wie de koffer wil gebruiken, kan hem lenen in de bibliotheek. Ook in Huis van het Kind Zwevegem is hij beschikbaar. Bij elke ontlening wordt het gevraagde aantal kleurplaten en diploma’s voorzien.

(GJZ)

Wie meer informatie wil, kan best contact opnemen met Lisa Dejonghe van Huis van het Kind via [email protected]

The post De Tandenkoffer wil mondhygiëne bevorderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hezbollah-leider Nasrallah reageert na aanvallen met communicatietoestellen: “Ongeziene klap voor Hezbollah, maar krijgt ons niet klein”

"Israël heeft alle rode lijnen overschreden". Dat heeft Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah, gezegd in een televisietoespraak waarin hij reageerde op de aanvallen met ontploffende communicatietoestellen in Libanon. Nasrallah noemde de aanvallen "een ongeziene klap, maar die krijgt Hezbollah niet klein". Tijdens de toespraak vonden nieuwe luchtaanvallen plaats op de grens tussen Israël en Libanon.

Lees meer »

“Even erg als Jeffrey Epstein”: agenten onthullen verontrustende details over sekskamers van Sean ‘Diddy’ Combs

Er zijn inmiddels meer details bekend over de zogenaamde sekskamers in het huis van Sean ‘Diddy’ Combs. Volgens een federale bron waren de kamers in zijn huis in Miami gevuld met seksspeeltjes, bondage-uitrusting, verborgen camera’s en lingerie. “Het was te vergelijken met de zaak van Jeffrey Epstein”, vertelt een agent aan ‘The New York Post’.

Lees meer »

Moeten we vrezen voor een nóg grotere oorlog na aanval met ontploffende biepers in Libanon? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf legt uit

Zeker 12 doden en bijna 3.000 gewonden: dat is de voorlopige balans na de gelijktijdige ontploffing van duizenden biepers van militie Hezbollah in Libanon gisteren. Hoewel de operatie nog niet werd opgeëist, wordt naar Israël gewezen als verantwoordelijke. Kan het dat Israël er inderdaad achter zit? Is dit een zware klap voor Hezbollah? En moeten we ons nu schrap zetten

Lees meer »

12.000 bezoekers op Dag van de Landbouw in Caprinehoeve

Sinds begin dit jaar is Brecht Dewulf (23) de trotse overnemer van geitenmelkerij De Caprinehoeve langs de Grijspeerdstraat in Gits. Zaakvoerder Brecht, zus Delphine en hun mama wilden op Dag van de Landbouw hun geiten in de spotlights zetten en met succes.
The post 12.000 bezoekers op Dag van de Landbouw in Caprinehoeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nee, ik zie mezelf niet oud worden”: Matthieu Bonne wil na nieuw wereldrecord nu ook de Amazone doorkruisen

Ultrasporter Matthieu Bonne heeft nóg maar eens een wereldrecord beet. In Hongarije liep hij 1.046 kilometer in zes dagen, een fenomenale uitputtingsslag. De titel van zijn eerste boek, ‘Wilskracht’, is dan ook niet toevallig gekozen. Hoe meer uitdagingen hij aangaat, hoe groter zijn honger en focus wordt. Er lijken maar geen grenzen aan zijn mentale en fysieke capaciteiten. “Als ik

Lees meer »

Dag na bieperaanval opnieuw negen doden en 300 gewonden in Libanon – Israël kondigt “nieuwe fase” van oorlog aan

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 300 gewonden en negen doden gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die

Lees meer »