Jongeman (19) met schotwonden aan het hoofd aangetroffen in Louizalaan

De politie heeft maandagavond een man aangetroffen op de stoep in de Louizalaan vlakbij het centrum van Brussel. De 19-jarige had twee schotwonden in zijn hoofd en verkeert in levensgevaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Oude cinema en feestzaal CinéPalace in Kortrijk worden herbouwd

De Palace, het nieuwe gebouw op de gronden van de oude CinéPalace, is de nieuwe eyecatcher in de Zwevegemsestraat. Achter de nieuwe gebouwen bevindt zich de oude cinema- en feestzaal, waar tijdens eerdere renovaties betonrot werd vastgesteld. Dit vereist nu ingrijpende verbouwingswerken. CinéPalace wordt herbouwd voor de werking van Jeugdcultuurcentrum De Stroate. Deze tweede fase kost 1.271.399 euro.
The

Lees meer »

Topman Stellantis sluit sluiting fabrieken niet uit

Carlos Tavares, de topman van autogroep Stellantis met onder meer de merken Peugeot, Fiat, Opel en Chrysler, sluit niet uit dat er fabrieken zullen worden gesloten om de groep concurrentieel te houden tegenover de Chinese concurrentie. Dat zegt hij in interviews met enkele Franse media.

Lees meer »

Betty (56) wil met 4411 betalen, maar krijgt twee boetes in week tijd: waarom we steeds meer parkeerboetes betwisten

Betty (56) uit het Limburgse Wellen probeerde met parkeerapp 4411 te betalen, maar kreeg plots twee boetes van in totaal 44 euro. “Ik ga dit betwisten”, zegt ze bij HLN. En Betty is niet alleen. Steeds meer Belgen vechten hun parkeerboete aan die ze kregen nadat ze betaalden via apps zoals 4411. In Antwerpen is het aantal betwistingen zelfs meer

Lees meer »

Versoepeling voor zonnepanelen in historisch Brugs stadscentrum teruggefloten

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de versoepeling van het reglement om zonnepanelen te plaatsen in de historische binnenstad van Brugge ongedaan gemaakt. Het Brugs Erfgoedforum tekende met succes bezwaar aan tegen de vergunning die Stad en Provincie verleend hadden voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een huis in de Ezelstraat in Brugge.
The post Versoepeling voor

Lees meer »

Record: meer dan 150 Chinese vliegtuigen opgemerkt nabij Taiwan

In één enkele dag hebben de autoriteiten in Taiwan 153 Chinese vliegtuigen opgemerkt nabij het eiland: een record. Dat blijkt uit gegevens van het Taiwanese ministerie van Defensie, na een dag van Chinese militaire manoeuvres. In dezelfde periode, tot 6 uur dinsdagochtend (plaatselijke tijd), werden ook 14 Chinese schepen waargenomen.

Lees meer »

“Ik sta te bibberen op mijn benen”: Katrien Desomer wordt de nieuwe burgemeester van Ieper

De teerling is geworden in Ieper. Team Ieper is erin geslaagd om – weliswaar heel nipt – de absolute meerderheid binnen te halen. Het is echter niet lijsttrekker en uittredend burgemeester Emmily Talpe die de komende zes jaar de sjerp zal dragen, maar wel lijstduwer Katrien Desomer. “Goed dat we een onderscheid maakten”, zegt Katrien Desomer.
The post “Ik

Lees meer »

“Hij droomde ervan de nieuwe Dutroux te worden”: leerlingenbegeleider verkracht jong meisje en bewaart honderdduizenden naaktfoto’s

Een inwoner van Jemeppe-sur-Meuse is vrijdag door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf en 12 jaar voorwaardelijk door de correctionele rechtbank voor verkrachting, aanranding en illegaal bezit van naaktbeelden van minderjarigen. De 44-jarige beklaagde was in dienst van de stad Luik als leerlingenbegeleider.

Lees meer »