Slachtoffer van dodelijke aanrijding met trein is 16-jarige jongen uit Rotselaar: “Op die plek had al een brug voor fietsers moeten staan”

Aan het station van Wezemaal, bij Rotselaar, is dinsdagavond een 16-jarige fietser om het leven gekomen. De jongen uit Rotselaar probeerde de sporen over te steken, ondanks het rode licht en de slagboom die al naar beneden was, maar werd met zijn fiets gegrepen door een aanrijdende trein. Dat gebeurde op een overweg, waar al een brug had moeten staan voor fietsers en voetgangers.

 

Meer krantenkoppen in België

Politiehond Wolf van zone VLAS overleden na slepende ziekte

Begin deze week overleed Wolf, de trouwe politiehond van politiezone VLAS. Wolf leed aan een spelende ziekte en kon de laatste maanden geen politiewerk meer verrichten. Zijn hondengeleider Nico maakte begin deze week de zware beslissing om hem te laten inslapen. Wolf bracht zijn laatste maanden door bij Nico en zijn gezin en werd slechts 7,5 jaar oud.
The

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken een vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

Oog in oog met haar monster op proces: vrouw (72) “gedrogeerd door haar man zodat 50 onbekenden haar konden verkrachten terwijl ze bewusteloos was”

In het Zuid-Franse Avignon gaat vandaag het proces van start tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisele P., heeft laten verkrachten door onbekenden. Hij drogeerde haar en nodigde onbekenden uit haar in hun huis te verkrachten. Er zijn vijftig andere verdachten. Gisele P. wou geen gebruik maken van haar recht op anonimiteit.

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na aanval door tieners werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die in Engeland gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, belde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem had lastiggevallen. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten

Lees meer »

Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” na ontslag van twee televisiebazen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg gegeven over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurde tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen op uitgenodigd waren. Brepoels daagde niet op “om

Lees meer »