Vernieuwde Velodroom in Blankenberge krijgt heel de wereld over de vloer: “Pure nostalgie”

Het zonnetje liet het de eerste dagen van de paasvakantie nog een beetje afweten. Maar dat betekent wel goed nieuws voor attracties als de Lustige Velodroom beter bekend als ‘de gekke fietsjes’ op de Blankenbergse zeedijk. Na negentig jaar en drie generaties in dezelfde familie te zijn gebleven, wisselden die recent nog van eigenaar.

“Zaterdag was het onze allereerste dag, en de weergoden waren ons inderdaad niet zo gunstig gezind. Toch konden we qua opkomst zeker niet klagen. De mensen zijn allemaal blij dat de velodroom is blijven bestaan, en we kregen de afgelopen dagen ook al heel veel positieve reacties op de vernieuwingen die we brengen”, klonk het woensdagnamiddag.

Pure nostalgie

Ook dan speelt de zon een beetje verstoppertje, maar dat laten bezoekers Wendy Bryssinck en haar zoon Robbe De Bruyne niet aan hun hart komen. “Straks probeert hij nog een gek fietsje, maar hij wou eerst een rondje maken op zo’n elektrische squad”, zegt Wendy.

Ze komt met haar zoon een paar dagen uitwaaien in Blankenberge. “Gisteren zijn we in het Zeebos gaan wandelen, en straks gaan we nog naar het Belle Epoque Centrum. Maar een rondje op de Lustige Velodroom mag natuurlijk ook niet ontbreken als je in Blankenberge bent. Da’s pure nostalgie, én het ideale tijdverdrijf bij dit typische Belgische weertje”, glimlacht Wendy.

Jeugd herbeleven

Kara Danneels is in Blankenberge op bezoek bij haar nicht, en heeft een Argentijn meegebracht. “Onvergetelijke ervaring”, geniet Luis Orellana nog na. Voor Kara was het niet de eerste keer op de piste. “Ik kom hier mijn jeugd nog eens herbeleven”, klinkt het.

Mark en Leanne komen dan weer uit Sheffield in het Verenigd Koninkrijk. “Dit is onze eerste keer in Blankenberge en zoiets hebben we echt nog nooit gezien. Eigenlijk is het een zonde dat die gekke fietsjes nergens vermeld worden op TripAdvisor, want het is de verrassing van ons leven”, glundert het stel.

Alles gehoord

Ondertussen bescheuren de kinderen het zich op de piste. “We namen de ‘twinbike’, maar dat bleek toch iets te optimistisch”, lachen Jamie en zijn vriendin Emily. Thuis vertellen ze het zeker voort, zo beloven ze. “The best 3 euros we’ve ever spent!” En ondertussen horen we ook nog Duitsers op de piste. “In die vijf dagen dat we open zijn, hebben we hier werkelijk al àlles gehoord”, klinkt het.

(WK)

The post Vernieuwde Velodroom in Blankenberge krijgt heel de wereld over de vloer: “Pure nostalgie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is overleden Russische “spionagewalvis” doodgeschoten? “Meerdere schotwonden aangetroffen”, beweren ngo’s

Hvaldimir, de beloega die in 2019 opdook in Noorse wateren met een Russisch harnas om, is door kogels gedood. Dat beweren 2 Noorse ngo’s. Het levenloze lichaam van het dier werd dit weekend aangetroffen in het zuiden van Noorwegen, maar de beloega werd volgens de ngo’s dus doelbewust gedood. Het blijft nog enkele weken wachten op het autopsieverslag, maar nu

Lees meer »

Robert en Noëlla vieren 60 jaar huwelijksgeluk

Robert Decraemer (82) en Noëlla Loobuyck (80) gaven elkaar op 1 augustus 1964 het jawoord in Oostende, waar ze altijd blijven wonen zijn. Diamant: zo heet een zestigste huwelijksverjaardag. Robert en Noëlla werden bij die gelegenheid ontvangen op het stadhuis. Robert werkte als leerkracht, terwijl Noëlla thuisbleef om voor hun twee kinderen te zorgen. Ondertussen
The post Robert en

Lees meer »

“Hopelijk een plaatsje in veel boekenkasten”: Spar Ieper lanceert uniek verzamelalbum met foto’s over de Kattenstad

Sinds kort kan je bij de Spar in Ieper sparen voor het unieke verzamelalbum ‘Her-Ontdek Ieper, het verhaal van Ieper in 175 illustraties’. De 175 fotostickers bieden een overzicht van de Ieperse geschiedenis. De eerste 100 klanten met een vol album, krijgen vier gratis gidsbeurten door het historische stadscentrum van de Kattenstad.
The post “Hopelijk een plaatsje in veel

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De school is nu een weekje gestart, maar hier en daar is het nog wat zoeken naar een evenwicht. Ook in kleuterschool De Wetstraat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Emilie wint Duits dartstornooi

Emilie D’hondt uit Ingelmunster won onlangs de World Darts Federation International Youth Challenge 2024 in het Duitse Borken. De 23-jarige lerares won haar beide single-wedstrijden.
The post Emilie wint Duits dartstornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »