Wall Street: klap voor Intel, spanning bij Disney

17:20 De Amerikaanse beurzen staan na een lichtrode start op winst. Fors verlies in de chipproductietak haalt Intel onderuit. Het is afwachten hoe de krachtmeting bij Disney uitdraait. 

Meer krantenkoppen in België

Jan Deconynck publiceert tweede roman

De in Veurne geboren Jan Deconynck (60) schreef met Zwemmen in 1970 zijn tweede roman na zijn debuut Red Sergeant.
The post Jan Deconynck publiceert tweede roman appeared first on KW.be.

Lees meer »

En of het deugd deed: voor het eerst sinds januari kregen we nog eens een maand die zonniger was dan normaal, zomer was wel veel natter dan gemiddeld

Voor het eerst sinds januari kende Ukkel nog eens een maand die zonniger was dan normaal. De totale zonneschijnduur van de afgelopen maand augustus bedroeg 235 uur en 11 minuten in Ukkel (normaal 192 uur en 26 minuten). Dat blijkt zondag uit de klimatologische gegevens van het KMI. Kijken we naar de hele afgelopen zomer, dan viel er in Ukkel

Lees meer »

Nederlands-Palestijnse onderzoeker over raids op Westelijke Jordaanoever: “Israël heeft besloten dat het kan doen wat het wil zonder de steun van het Westen te verliezen”

Minstens 22 Palestijnen zijn gedood in de grootste militaire operatie van Israël op de Westelijke Jordaanoever in de voorbije twintig jaar. Voor de Nederlands-Palestijnse onderzoeker Mouin Rabbani is het duidelijk. “Israël is tot het besluit gekomen dat het kan doen wat het wil, zonder dat het de steun van het Westen verliest.”

Lees meer »

Economisch Huis: “Leegstand winkelpanden in Oostende blijft dalen”

De leegstand van de Oostendse handelspanden blijft dalen. Zo blijkt uit de meest recente tellingen van het Economisch Huis Oostende, uitgevoerd begin september. Met een totaal van 1.958 handelspanden in de stad zijn er momenteel 181 panden leegstaand, waarvan 17 in verbouwing zijn. “Dit brengt de leegstandsratio in de stad op slechts 9,24 procent”, luidt het.
The post Economisch

Lees meer »

Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge

Woonmaatschappij Zetus renoveerde recent twee woningen in het Boezingepad en brengt deze nu opnieuw in verhuur. De maatschappij komt zo tegemoet aan de nood aan betaalbare huisvesting. “De gerenoveerde woningen voldoen aan alle hedendaagse eisen inzake isolatie, technieken en comfort”, zegt covoorzitter Philip Konings.
The post Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse acteur en zanger James Darren overleden

De Amerikaanse acteur en zanger James Darren is maandag op 88-jarige leeftijd in zijn slaap overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Dat staat te lezen op zijn website. Volgens zijn zoon Jim Moret was hij opgenomen voor een aortaklepoperatie, maar bleek hij te zwak voor de ingreep.

Lees meer »

Nóg meer werken in Wervik: nu ook Ooievaarsstraat afgesloten door werken Fiberklaar

Doorgaand verkeer in de drukke Ooievaarsstraat in Wervik is momenteel niet mogelijk wegens werken in opdracht van Fiberklaar. De nutswerken vinden plaats aan de kant van de pare nummers, de kant van het stadhuis. Tijdens het weekend is alle doorgaand verkeer wel mogelijk in deze drukke centrumstraat.
The post Nóg meer werken in Wervik: nu ook Ooievaarsstraat afgesloten door

Lees meer »