‘RE/SISTERS’ strijden tegen onderdrukking via de fotocamera

17:17 De groepstentoonstelling ‘RE/SISTERS’ onderzoekt het raakvlak tussen kunst, klimaatactivisme en (gender)ongelijkheid. Dat klinkt zwaarmoediger dan het in de praktijk is in het Antwerpse FOMU. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom een Franse burgemeester haar inwoners verbiedt om ziek te worden

Zowat één op de vier Fransen woont in een gebied waar amper dokters zijn. Om het probleem van de zogenaamde ‘medische woestijnen’ aan te klagen, heeft Justine Guyot, de burgemeester van het Franse plaatsje Decize, een verbod uitgevaardigd om ziek te worden. Haar symbolische actie wordt gevolgd door andere bezorgde burgemeesters.

Lees meer »

KIJK. Twintig jaar na de film ‘Ella Enchanted’: Anne Hathaway zingt opnieuw ‘Somebody To Love’ van Queen

Anne Hathaway (41) trad maandag op tijdens ‘Broadway for Harris’ in New York. Zo maakt ze duidelijk dat ze presidentskandidate Kamala Harris officieel steunt. Ze zong het nummer ‘Somebody To Love’ van Queen, en dat is geen onbekend nummer voor de actrice. Twintig jaar geleden bracht ze het nummer al eens in een scène van de film ‘Ella Enchanted’.

Lees meer »

Jaar na de aanslag op Zweedse voetbalfans in Brussel getuigt taxichauffeur: “Ik ben een levende dode, de beelden blijven door m’n hoofd flitsen”

“Ik ben een levende dode”, getuigt Karim*, de taxichauffeur die op 16 oktober 2023 drie Zweedse voetbalfans vervoerde. Een jaar lang vermeed hij de plek waar de gebarsten ramen een stille getuige zijn van het bloedbad dat Abdeslam Lassoued (45) veroorzaakte. Woensdag keerde hij terug, voor de herdenking van de slachtoffers van de terreurdaad. “Het voelt aan alsof het gisteren

Lees meer »

Stemmenkampioen Dirk Verwilst buitenspel gezet in Tielt: CD&V–Lijst voor de Burger, Iedereen Telt en Vooruit bundelen hun krachten

CD&V–Lijst voor de Burger, Iedereen Telt en Vooruit bundelen hun krachten voor een nieuwe coalite in Tielt. Dat laten ze weten via een intentieverklaring. Op die manier wordt Dirk Verwilst, stemmenkampioen van de grootste lijst Team Burgemeester buitenspel gezet.
The post Stemmenkampioen Dirk Verwilst buitenspel gezet in Tielt: CD&V–Lijst voor de Burger, Iedereen Telt en Vooruit bundelen hun krachten

Lees meer »

Otegem hoopt punten thuis te houden

Blauwvoet Otegem speelt voorlopig een wispelturig seizoen. Het kan met acht punten weinig tevreden zijn, maar anderzijds hebben de panda’s nog zicht op de aansluiting met de subtop in de klassering. Al zijn er niet meteen ambities binnen de club. Een rustig seizoen doormaken is de betrachting.
The post Otegem hoopt punten thuis te houden appeared first on KW.be.

Lees meer »