Zimbabwe kondigt noodtoestand aan vanwege aanhoudende droogte

In het Zuid-Afrikaanse land Zimbabwe heeft de president de noodtoestand aangekondigd vanwege de aanhoudende droogte. Die wordt veroorzaakt door het weerfenomeen El Niño. De regering zegt dat het 1,8 miljard euro nodig heeft om de bevolking van een hongersnood te besparen. 

Meer krantenkoppen in België

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko, op Facebook. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

“Zelfs toen ik riep dat ze aan het sterven was, kwam niemand kijken”: familie gebroken na dood Luana (11), kinderarts riskeert celstraf voor foute diagnose

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) moet vrezen voor een gevangenisstraf van een jaar met uitstel voor onopzettelijke doding van de 11-jarige Luana Kleynen. Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar door een verkeerde diagnose overleed ze. “We riepen om hulp, maar we werden genegeerd”, spreken de gebroken ouders.

Lees meer »

Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel

Het gemeentebestuur zette Ignace Claeys en Bernadette Hespeel in de bloemetjes. Het koppel verhuisde vorig jaar naar de gemeente en vierde recent hun gouden huwelijksverjaardag.
The post Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel appeared first on KW.be.

Lees meer »