Vandemoortele bakt nu ook zoete broodjes in Amerika

16:21 De voedingsgroep Vandemoortele neemt haar Amerikaanse sectorgenoot Banneton over, een specialist in diepgevroren bakkerijproducten. Dankzij de deal heeft Vandemoortele voor het eerst een Amerikaanse f… 

Meer krantenkoppen in België

22 jaar na zijn dood: broer van Pim Fortuyn eist actie na DNA-spoor op wapen

22 jaar na de dood van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn is het moordwapen nog altijd omgeven met mysteries. Moordenaar Volkert van der G. heeft nooit verteld hoe hij aan het pistool kwam waarmee hij de populaire politicus doodde. Op deze Firestar M43 zat een onbekend DNA-spoor dat deze zomer opnieuw door justitie is onderzocht. Dat blijkt uit een nieuwe

Lees meer »

Inzet in Anzegem stelt lijst van doeners voor en gaat voor verkeersveiligheid, meer inspraak én dorpen die bruisen

De Anzegemse politieke partij Inzet heeft haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Met de helft nieuwe kandidaten ten opzichte van 2018, stelt de partij van kandidaat-burgemeester Jeremie Vaneeckhout dat ze een perfect evenwicht hebben tussen ervaring en vernieuwing. “De kandidaten worden gekenmerkt door hun engagement in het verenigingsleven, horeca en ondernemingen in de gemeente”, stelt lijsttrekker Jeremie Vaneeckhout (39).

Lees meer »

Eén grootbank lijkt niet te azen op miljarden uit staatsbon. Wat is er aan de hand? “Blijkbaar hebben ze geld genoeg”

Terwijl ING, Belfius en KBC vorige week uitpakten met stuntrentes in de strijd om de 22,5 miljard uit de ‘Van Peteghem-bon’, blijft het stil bij BNP Paribas Fortis, de grootste spaarbank van het land. Waarom stapt BNP niet mee in de concurrentiestrijd? En vreest het dan geen klanten – en miljarden – kwijt te spelen? “Het kan een bewuste keuze

Lees meer »

Vrouwenteam KSV Bredene gaat in eerste nationale van start: “We zijn voldoende gewapend om niet in de problemen te komen”

Het vrouwenteam van KSV Bredene maakte voor dit seizoen de promotie naar eerste nationale. Zaterdag 31 augustus is er om 15 uur hun eerste competitiewedstrijd op bezoek bij KRC Genk B.
The post Vrouwenteam KSV Bredene gaat in eerste nationale van start: “We zijn voldoende gewapend om niet in de problemen te komen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De school is nu een weekje gestart, maar hier en daar is het nog wat zoeken naar een evenwicht. Ook in kleuterschool De Wetstraat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee dagen lang

De tiende editie van het driejaarlijks straattheater- en circusfestival De Groote Stooringe vindt voor het eerst plaats gespreid over twee dagen. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het stadscentrum autovrij en worden pleinen en winkelstraten ingepalmd door circusartiesten. De rode draad dit keer zijn de clowns.
The post Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee

Lees meer »

N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit is er werk aan de winkel”

Nadat N-VA Kortrijk zaterdag z’n volledige lijst voorstelde aan de Broelkaai schakelt de partij nu nog een tandje hoger in de campagne. Kandidaat-burgemeester en lijsttrekker Axel Ronse schreef een brief naar alle Kortrijkzanen en die zullen tegen het einde van deze week allemaal bezorgd zijn.
The post N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit

Lees meer »

“Belangrijke stemmen in het land zeggen dat hij beter zou opstappen”: is Zelensky’s regerings­her­vor­ming een wanhoopspo­ging?

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »