Brandweer rukt uit voor onstabiele schouw in Brugge maar vindt geen onmiddellijk gevaar: “Werk voor aannemer”

De bewoonster van een herenhuis in de Jeruzalemstraat in Brugge was woensdagmiddag bezorgd over de staat van de schouw. Ze vreesde het ergste en belde de hulpdiensten.

De brandweer kwam ter plaatse met de ladderwagen en voerde een inspectie uit maar van acuut gevaar was geen sprake.

Een aannemer zal zich moeten ontfermen over de ietwat oude schouw. Tijdens de inspectie was de Jeruzalemstraat even afgesloten voor het autoverkeer maar veel problemen bracht dat niet met zich mee.

Een dik jaar geleden ontsnaptte Brugge nog aan een ramp toen er plots een 18de-eeuwse topgevel van een historisch pand in de Philipstockstraat naar beneden donderde.

The post Brandweer rukt uit voor onstabiele schouw in Brugge maar vindt geen onmiddellijk gevaar: “Werk voor aannemer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marc Soler wint op mythische slotklim in Vuelta, Ben O’Connor redt rode leiderstrui met vijf seconden

Nadat Wout van Aert met een nieuwe pijnlijke val zijn rampjaar compleet maakte, heeft Ben O’Connor via een secondenspel zijn leiding in het algemeen klassement van de Vuelta behouden. Hij moest vrezen voor zijn rode trui nadat hij vroeg loste, maar de Australiër hield vijf seconden over. Uitstel van executie weliswaar, met Roglic die nu helemaal in zijn slipstream zit.

Lees meer »

Politie Hageland kan voortaan ook kleine diefstallen meteen beboeten

Daders van kleine winkel- of fietsdiefstallen krijgen in het Hageland voortaan een geldboete die ze meteen moeten betalen. Agenten kunnen zo’n ‘Onmiddellijke Minnelijke Schikking’ (OMS) al uitschrijven bij festivals of fuiven als jongeren bijvoorbeeld drugs op zak hebben. Dat wordt nu uitgebreid naar andere kleine misdrijven.

Lees meer »

LIVE FLANDERS DARTS TROPHY. Dimitri Van den Bergh overleeft eerste ronde niet tegen beresterke Andrew Gilding, Mike De Decker stoot wél door

Antwerpen is in de ban van het darts. De wereldtop zakt af naar de Flanders Darts Trophy, het tiende European Tour-event van het jaar. Mike De Decker kon zich vandaag als enige landgenoot plaatsen voor de volgende ronde. Dimitri Van den Bergh moest zijn koffers pakken na een moeilijke partij tegen Andrew Gilding. Kijk het hele weekend live op VTM

Lees meer »

Kaartersclub Geel-Zwart huldigt kampioenen

Net voor aanvang van de tweede manillenkaarting van het seizoen poseerden de leden van kaartersclub Geel-Zwart voor de jaarlijkse kampioenenfoto. Het voorbije seizoen waren de beste troeven voor Geert Maelfait weggelegd. Helaas was de kampioen niet aanwezig op het fotomoment. De tweede plaats ging naar Romain Vandewoestijne, die centraal vooraan zit. Naast hem zien we
The post Kaartersclub Geel-Zwart

Lees meer »