VS wil tijdzone op de maan invoeren voor veilig en nauwkeurig ruimteverkeer

De VS stelt een referentietijd op de maan voor nu steeds meer landen en privébedrijven missies lanceren. Op het hemellichaam tikt de tijd sneller dan op aarde en met een eigen tijdzone kan ruimteverkeer veilig en nauwkeurig verlopen. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo

Vakantieboerderij Hof Ter Lo had het voorbije weekend Vlaams minister voor Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Bejamin Dalle op bezoek. En het was een speciaal weekend voor de CD&V-minister, want hij vierde er vrijdag zijn 42ste verjaardag.
The post Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 100 jaar een nieuwe speelplaats voor Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Een spannende eerste schooldag voor de kinderen van Basisschool O.L.V. van Vlaanderen. Niet alleen bestaat de school 100 jaar, in de grote vakantie werd op de ontharde speelplaats een mega klim- en klauterparcours en een boomhut met apenbruggen geplaatst. “Ik ben ontzettend trots dat ik met zo een mooi project kan starten”, zegt nieuwe directeur Angelique Vlieghe.
The post

Lees meer »

Hamas dreigt ermee gijzelaars “in grafkisten” terug te sturen – Netanyahu vraagt “vergiffenis” voor niet kunnen redden van Israëlische gevangenen in Gaza

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »