In Nederland vielen honderden extra coronadoden door slechte luchtkwaliteit

In Nederland zijn door vuile lucht mogelijk 400 tot 800 mensen extra overleden aan het coronavirus. Mensen die in gebieden met slechte luchtkwaliteit woonden, liepen een groter risico na besmetting te overlijden. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de universiteiten van Utrecht en Wageningen en de vereniging van regionale gezondheidsdiensten.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitdager Tunesische president opgepakt door politie

Ayachi Zammel, bij de komende presidentsverkiezingen in Tunesië één van de tegenstanders van de huidige president Kais Saied, is vannacht door de politie opgepakt. Zijn campagneteam vreest dat hij zal worden uitgesloten van deelname aan de verkiezingen.

Lees meer »

Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten”

Op zondag 8 september organiseert fietshandel Sovélo in Aarsele voor het eerst de Sovélo Speed Tour, een fietstocht specifiek gericht op de eigenaars van een speedbike. “Eindigen gebeurt met een drankje en een hapje.”
The post Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

Lokale weerman Tometeo voorspelt droog weer voor Izegem Koers (maar wellicht neerslag tijdens de afterparty)

Een voorspelling over de uitslag van de wielerwedstrijd doet hij niet, maar de lokale weerman Tometeo (Tom Dutoit) ziet op zijn weerkaarten dat het peloton vandaag geen regen over zich heen zal krijgen. Voor de afterparty, ook niet onbelangrijk voor de vele wielerfans en andere leutezoekers, zal het wellicht niet droog blijven. Maar dat zal niet beletten dat vele duizenden

Lees meer »

Derde graad Lyceum-Heilige Familie in Ieper verhuist naar andere locatie en trapt nieuw schooljaar feestelijk op gang

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verhuisden de klassen van het vijfde en zesde leerjaar van het Lyceum-Heilige Familie in Ieper. Alle klassen kwamen op die manier op één vestiging terecht. De verhuis gebeurde al tijdens de vakantie en werd op de eerste schooldag gevierd met een feestelijke opening. Een koppel duiven mocht de lucht in, leerkrachten en

Lees meer »

Open Monumentendag in ‘Kerk-kathedraal’ van Harelbeke

Op Open Monumentendag zet de Sint-Salvatorkerk in Harelbeke, ook wel de kerk van Dewez genoemd, de poort wijd open voor zes gegidste rondleidingen. Het is een initiatief van De Roede van Harelbeke en de Stadsgidsen van Harelbeke. De gidsen van dienst zijn historicus Fhilip Vannieuwenhuyze en Corine Buysens.
The post Open Monumentendag in ‘Kerk-kathedraal’ van Harelbeke appeared first on

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Het voelt een beetje dubbel”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

DISCUSSIE. Groen neemt afstand van PVDA in Antwerpen: wat vind jij van deze zet?

In stad Antwerpen lijkt er iets gebroken tussen Groen en PVDA. Nadat PVDA protesteerde tegen hun mobiliteitsbeleid en na de “leugenachtige fluistercampagnes” van PVDA, lijkt Groen meer en meer afstand te nemen van de extreemlinkse partij. “Het is een partij met twee gezichten”, zegt Groen-lijsttrekker Bogdan Vanden Berghe. Groen lijkt nu wel aansluiting te vinden met Vooruit.

Lees meer »