Vanaf maandag alle verkeer over één rijstrook aan afrit Hoog Kortrijk langs E17

Op maandag 8 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een nieuwe persleiding naast de E17 in de rijrichting Frankrijk, ter hoogte van de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk. Het einde van de werken is voorzien vóór de start van het bouwverlof.

Niet ver van ‘t Ei, ter hoogte van de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk in de rijrichting Frankrijk, staat er een pompstation naast de E17. Het water wordt daar nu afgevoerd richting Kortrijk centrum.

Er wordt nu een nieuwe persleiding geïnstalleerd die het water zal afvoeren naar het nieuwe bufferbekken dat werd aangelegd in ‘t Ei. Op die manier laten we het water vertraagd afvoeren en geven we het de kans te infiltreren in het bufferbekken.

Beperkte hinder

De aannemer heeft in februari al voorbereidende werken uitgevoerd in de berm. Vanaf maandag 8 april starten de eigenlijke werken. Daarbij zal er 1 rijstrook worden ingenomen op de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk in de rijrichting Frankrijk. Er blijft 1 rijstrook beschikbaar.

De werken duren tot 19 juli. Er zal gedurende 1 weekend bijkomende hinder zijn waarbij de afrit nr. 2 volledig zal afgesloten zijn. Die datum is nog niet bekend. Verdere communicatie daarover volgt.

The post Vanaf maandag alle verkeer over één rijstrook aan afrit Hoog Kortrijk langs E17 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drankenproducent Ricard gaat niet samenwerken met voetbalclub PSG, na woede bij supporters van aartsrivaal Marseille

De aangekondigde samenwerking tussen de Franse sterkedrankengroep Pernod Ricard en voetbalclub Paris-Saint-Germain (PSG) gaat niet door. De wortels van het bedrijf liggen namelijk in de Franse stad Marseille en de deal veroorzaakte daarom heel wat protest bij de lokale club Olympique Marseille, de grote aartsrivaal van PSG. De fans van Olympique Marseille beloofden om geen druppel pastis van Pernod Ricard

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië bekrachtigt blokkade X

Het hooggerechtshof in Brazilië heeft het tijdelijke verbod op berichtendienst X in het Zuid-Amerikaanse land bekrachtigd. Dat meldt de website van het hof op maandag. Een meerderheid van een panel van vijf rechters dat zich over de kwestie boog, schaarde zich achter Alexandre de Moraes, de rechter die het socialmediaplatform blokkeerde.

Lees meer »

Na 100 jaar een nieuwe speelplaats voor Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Een spannende eerste schooldag voor de kinderen van Basisschool O.L.V. van Vlaanderen. Niet alleen bestaat de school 100 jaar, in de grote vakantie werd op de ontharde speelplaats een mega klim- en klauterparcours en een boomhut met apenbruggen geplaatst. “Ik ben ontzettend trots dat ik met zo een mooi project kan starten”, zegt nieuwe directeur Angelique Vlieghe.
The post

Lees meer »

Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou trots op ons zijn”

Elise Voet (24) en Bastien Loosveld (27) zijn de nieuwe gezichten van frituur ‘t Vichtenaarke in de Harelbekestraat. De kneepjes van het vak leerden ze van de schoonzussen Rosine Deconinck en Maryke Demeyere die de afgelopen 23 jaar de vaste waarden waren van deze frituur.
The post Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou

Lees meer »

Zanger Paul Michiels krijgt eigen wandelroute in zijn geliefde Heist-op-den-Berg: “Beluister onderweg anekdotes uit mijn jeugd via QR-codes”

In Heist-op-den-Berg is vandaag het Polle Pap Wandelpad geopend. Dat is een nieuwe wandelroute die vernoemd is naar Paul Michiels, de zanger van Soulsister. Hij is geboren en getogen in Heist-op-den-Berg en heeft heel wat toffe anekdotes en leuke herinneringen over de gemeente. Die kan je onderweg beluisteren door QR-codes te scannen.

Lees meer »