Gedetineerden in New York spannen rechtszaak aan omdat ze zonsverduistering niet mogen zien

Enkele gedetineerden in een gevangenis in New York hebben een rechtszaak aangespannen tegen het gevangeniswezen omdat ze volgende week de zonsverduistering niet mogen zien. En dat gaat in tegen hun religie, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Aaron Blommaert en uiteraard papa Willy Sommers zijn al fan: Luna De Gieter voorziet BV’s van op maat gemaakte juwelen

De Gieter ruilde Willy een halve eeuw geleden in voor Sommers, maar in de aftiteling van de laatste ‘Tien om te zien’ stond zijn familienaam vol trots te blinken. Dankzij de juwelen van dochter Luna (21). Als kersverse goudsmid ontwierp ze de ringen van Aaron Blommaert en vaderlief. “Een hele eer dat ze mijn creaties op tv wilden dragen, hopelijk

Lees meer »

Ook lijst Voor Oudenburg is compleet: “We willen onze stad klaar maken voor de toekomst”

De lijst Voor Oudenburg stelt haar 21 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voor: meer dan de helft, vaak zonder politieke kleur, neemt voor de eerste keer deel. Eerder was al bekend dat Anthony Dumarey de lijst trekt. Burgemeester Romina Vanhooren staat op de tweede plaats, gevolgd door schepen Jens Balliere. Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert is lijstduwer.
The post

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

Bar Paravang sluit zwemseizoen af met Club Tropical

Naast de hondenplons in het openluchtzwembad op zondag 8 september zorgt ook Bar Paravang voor extra beleving met Club Tropical. “Vanaf 16 uur starten we met warme latin vibes in de vorm van live muziek en zelfgemaakt margarita’s.” Bar Paravang blijft na het zwem- en zomerseizoen open als eetcafé. Een unicum.
The post Bar Paravang sluit zwemseizoen af met

Lees meer »

Vliegtuigje stort neer in wijk in Oregon: 3 doden

Een vliegtuigje is zaterdag neergestort tegen een woning in de Amerikaanse staat Oregon en heeft daarbij brand veroorzaakt. Bij de crash kwamen twee inzittenden van het vliegtuigje om het leven en een bewoner van een van de huizen die werden geraakt.

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen: “Ongemak volledig aan zichzelf te wijten”

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

Vlaams Belang Nieuwpoort stelt zijn kandidaten voor: “Nadruk op veiligheid, mobiliteit en sociale voorzieningen”

Met een lijst van acht kandidaten, gelijk verdeeld tussen vier dames en vier heren, is Vlaams Belang vastberaden om haar stempel te drukken op de lokale politiek. “Onze lijst is rond”, zegt voorzitter en lijsttrekker Ronny Van de Voorde met zichtbare voldoening. Als voorzitter van de lokale afdeling heeft hij de verantwoordelijkheid genomen om de lijst samen te stellen.

Lees meer »