Over 500 jaar hebben alle Japanners dezelfde achternaam als land huwelijkswetten niet wijzigt

In het jaar 2531 zullen alle Japanners de achternaam Sato hebben, blijkt uit een studie. En dat komt door de huidige huwelijkswetten, die volgens velen achterhaald zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Zuster Martine is 70 jaar geprofest

Zuster Martine is 70 jaar geprofest en werd gefeliciteerd door burgemeester Alain Top, schepenen Lynn Callewaert, Kathleen Duchi, Francis Pattyn en Dominique Windels, algemeen directeur Hans Piepers en raadslid Rosanne Mestdagh.
The post Zuster Martine is 70 jaar geprofest appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Verstappen gefrustreerd na trage pitstop, Piastri aan de leiding

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

22 werknemers van elektriciteitscentrale in Merksem herdacht die 80 jaar geleden geëxecuteerd werden tijdens WOII

In Merksem zijn vanochtend 22 werknemers van de elektriciteitscentrale herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden geëxecuteerd. Die herdenkingsplechtigheid vindt elk jaar plaats, maar dit jaar is ze extra speciaal omdat het exact 80 jaar geleden is dat de medewerkers om het leven kwamen. Tijdens de herdenking werd ook stilgestaan bij 7 medewerkers van de Oekraïense netbeheerder die om het

Lees meer »

Tom (40) kan ogen niet geloven wanneer school grienden zijn roeiboot omsingelen en urenlang achtervolgen: “Erg cool, maar ook heel eng”

Tom Waddington (40) begon op 5 juli aan een epische roeitocht van Canada naar het Verenigd Koninkrijk, een reis van meer dan 3.000 kilometer. Op dag twee begon de Brit zich een beetje down te voelen door het slechte weer, maar plots kreeg hij een opkikkertje toen hij vergezeld werd door een school grienden. Tientallen exemplaren omsingelden zijn boot en

Lees meer »