Russische soldaten gebruiken seksueel geweld als oorlogsmiddel: “Vaak moesten familieleden in de nabije kamer het aanhoren”

Oekraïense vrouwen die in gebieden wonen die in Russische handen waren, getuigen over hoe ze zich naakt voor soldaten moesten presenteren, hen oraal moesten bevredigen en door hen verkracht werden. “We brengen je dochter naar hier, we gaan haar verminken en daarna doden. En jij zult toekijken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Flor Velle vestigt zich als fietshersteller: “Ik ben een echte fietsfanaat”

Sedert kort woont Flor Velle samen met zijn vriendin Amber Kemel in de Reigerstraat 8, de voormalige woning van Flors grootouders. En daar heeft hij nu de garage ingericht als atelier, want Flor is in bijberoep gestart als fietshersteller. “Niet alleen de fiets zelf, maar ook de techniek is mijn passie”, vertelt Flor.
The post Flor Velle vestigt zich

Lees meer »

“Alsof hij niemand kan voorbijsteken zonder slaande ruzie te krijgen”: onze F1-watcher geeft één keer het maximum van de punten en buist één piloot

Voor de 21ste keer slaagde een Ferrari-coureur erin om te winnen op de heilige racegrond van Monza. Charles Leclerc nam een groot risico door maar één pitstop te doen en dat betaalde zich dubbel en dik terug. Hij ontketende een waar volksfeest na afloop van de Grand Prix van Italië en werd daar door onze Formule 1-watcher ook voor beloond.

Lees meer »

De IJzeren troon, het zwaard van Jon Snow of het harnas van Jaime Lannister? Honderden stukken uit HBO-hitserie te koop in ‘Game of thrones’-veiling

In samenwerking met Heritage Auctions biedt HBO meer dan 2.000 stukken uit de populaire televisieserie ‘Game of thrones’ aan in een veiling. Vanaf vandaag kunnen fans onder meer bieden op een replica van de IJzeren troon, maar ook op kostuums en wapens die de acteurs echt gedragen en gehanteerd hebben in de populaire reeks.

Lees meer »

LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT

Na de succesvolle editie van LandMarck Leeft! eind mei, organiseert LandMarck nu een najaarsevenement voor de Kortrijkzaan op zondag 20 oktober. MARCKT wordt een dag waarop de volledige site in marktsfeer wordt ondergedompeld en daarvoor zoekt de organisatie nog deelnemers.
The post LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT appeared first on KW.be.

Lees meer »

Permanente winterknip voer voor discussie op gemeenteraad in Tielt: “Je dreigt middenstanders tegen elkaar op te zetten”

Nagenoeg de voltallige oppositie was donderdagavond verrast dat de knip zo plots permanent ingevoerd werd. Eerder schreven we al dat enkele horecazaken alvast van plan zijn om tijdens die ‘winterknip’ afgesloten terrasconstructies te plaatsen. Volgens de oppositie is niet duidelijk wanneer en waarom er precies beslist werd om de knip permanent in te voeren.
The post Permanente winterknip voer

Lees meer »

Ewoud Vromant pakt zilver in tijdrit op Paralympische Spelen

Op de Paralympische Spelen in Parijs heeft Ewoud Vromant ons land een 4e medaille bezorgd. Vromant werd 2e in de tijdrit in de klasse C2. De Fransman Leauté was twee seconden sneller, maar Vromant bleef wel de Australische titelverdediger Hicks voor. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Levert Iran ballistische raketten aan Rusland? “Gevaar voor hele wereld als ze militair samenwerken”

Oekraïne heeft Iran met aandrang opgeroepen om geen ballistische raketten te leveren aan Rusland. “Dit dreigt ernstige gevolgen te hebben voor de bilaterale betrekkingen tussen beide landen”, klinkt het. Als Iran en Rusland hun militaire samenwerking versterken, wordt de veiligheid in heel Europa en zelfs de wereld bedreigd, waarschuwt het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »