Truckers parkeren en urineren ‘s nachts aan De Blauwe Toren in Brugge

Pas begin 2025 zal de nieuwe vrachtwagenparking aan het kruispunt van de A11 en de Alfred Ronsestraat in Brugge klaar zijn. In afwachting brengen veel truckers brengen de nacht door op de Blauwe Toren, nabij de ‘Stock Américain’. Maar er zijn daar geen sanitaire voorzieningen, tot ongenoegen van de andere gebruikers van deze ambachtelijke zone.

Gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) wijst, op vraag van buurtbewoners, klanten en medewerkers van de vele bedrijven op De Blauwe Toren, in een brief aan het Brugs stadsbestuur op dit nijpend probleem: “Kan er hier toch eindelijk een oplossing worden voor gezocht en gevonden? Het is een heel onaangename situatie.”

Mobiele wc’s

“Er kunnen bijvoorbeeld mobiele toiletten en wasbakken geplaatst worden, best in samenspraak en met steun van de direct betrokkenen in de buurt.”

Volgens burgemeester Dirk De fauw is de ventweg van de Blankenbergse Steenweg uitermate ongeschikt om (buitenlandse) vrachtwagenchauffeurs te laten parkeren en zeker niet om ze te laten overnachten: “Het is niet wenselijk dat deze voertuigen zich hier gedurende het weekend of langere periode parkeren. Het voorzien van (sanitaire) voorzieningen op deze locatie zou dan ook tot gevolg hebben dat dit een nog grotere aantrekkingskracht zou hebben.”

Vrachtwagenparking

“In opdracht van de Port of Antwerp-Bruges (PoAB) is er ondertussen gestart met de werkzaamheden voor de nieuwe vrachtwagenparking aan het kruispunt van de A11 en de Alfred Ronsestraat. Deze parking zal begin 2025 operationeel zijn en uitgerust zijn met verschillende voorzieningen gericht op deze vrachtwagenchauffeurs. De modaliteiten van deze parking zijn nog niet concreet afgesproken.”

“Van zodra deze parking operationeel is, zal er voldoende communicatie zijn naar de bedrijven en vrachtwagenchauffeurs om hen te wijzen op deze nieuwe parking. Wij willen in tussentijd dan ook geen maatregelen nemen die er voor zouden zorgen dat het lang parkeren in de Blankenbergse Steenweg geïnstitutionaliseerd worden”, aldus de Brugse burgemeester.

The post Truckers parkeren en urineren ‘s nachts aan De Blauwe Toren in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het vergeten land van Vlaanderen

In maart 2022 schreef Jeremie Vaneeckhout een boek over de problemen van het landelijke Vlaanderen, met als titel ‘Vergeten land. Een roadtrip door Vlaanderen’. Vaneeckhout was op dat moment nog geen voorzitter van Groen, hij was wel 6 jaar lang schepen geweest in het landelijke Anzegem, in West-Vlaanderen. Een baan die hij in 2019 inruilde voor het ambt van Vlaams

Lees meer »

Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen

Na succesvolle edities in 2018 en 2021 organiseert cultuurcentrum De Steiger dit najaar opnieuw ‘Het Voorstel’, een kunstproject naar een idee van Henk Delabie. Ook nu blijft het uitgangspunt dat een niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar artistiek idee op zich een kunstwerk kan zijn.
The post Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse katholieken enthousiast na mis met paus Franciscus: “Het was mooi, met een grote verscheidenheid aan mensen”

Het was een zalige zondag voor Antwerpse katholieken Vincent Orroi (36) en zijn partner, en Clara Swinnen (35) en haar gezin. Ze woonden de misviering in het Koning Boudewijnstadion bij, geleid door paus Franciscus. Het was alles wat ze ervan gehoopt hadden. “Het is jammer dat het voorbij is. Het applaus na zijn strenge woorden was indrukwekkend.”

Lees meer »

Israël wist exact waar hij zat en hoe groot zijn bunker was: dood van Hezbollah-leider Nasrallah is resultaat van jarenlang inlichtingenwerk

De Israëlische luchtmacht heeft de afgelopen week binnen 36 uur ongeveer 2.000 doelen getroffen in Libanon. Met als kers op de taart de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (64). Zijn dood en die van andere kopstukken van Hezbollah blijken het resultaat te zijn van jarenlang inlichtingenwerk door de Israëlische geheime dienst.

Lees meer »

Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product alleen redt het vaak niet”

Mathias Deswarte (35) en Lukas Costeur (38) kopen zich in bij Pilipili en zijn respectievelijk de nieuwe brand expert en creative director. Daarmee breidt het product design agency zijn expertise uit. “Naast product design bel je Pilipili voor alles van engineering tot marketing, tot de unboxing toe.”
The post Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product

Lees meer »

EXCLUSIEF. Helft van zijn kijkers kwijt: Tom Waes reageert voor het eerst op teleurstellende cijfers ‘Kalm Waes’

“Strontvervelend en doodsaai.” Het zijn woorden die je als tv-gezicht niet wil lezen over je programma. Wel overkomt het Tom Waes, wiens programma ‘Kalm Waes’ na drie weken bijna de helft van z’n kijkers verloor. Waes reageert voor het eerst bij HLN op alle kritiek en de teleurstellende kijkcijfers. “Ik zou alles hetzelfde doen, maar ik begrijp dat mensen denken:

Lees meer »

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »