VS waarschuwden Rusland specifiek voor aanslag in Moskouse concerthal

De Amerikaanse autoriteiten hebben Rusland specifiek gewaarschuwd dat het concertgebouw Crocus City Hall nabij Moskou een mogelijk terroristisch doelwit was. Dat zeggen ingewijden tegen de Washington Post. De Russische autoriteiten verweten de Amerikanen in het verleden dat hun waarschuwingen “niet gedetailleerd genoeg” waren.

 

Meer krantenkoppen in België

“Grondrechten moeten niet gratuit ingezet worden om sensatie te maken”: Verlinden reageert op beschuldiging van “eeuwige censuur”

Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) laakt de beschuldigingen van censuur aan haar adres na een artikel dat gisteren verscheen in Sudinfo. Ze vraagt “sereniteit in de berichtgeving en respect voor de rechten van elke persoon”. “De grondrechten moeten niet gratuit ingezet worden om sensatie te maken”, klinkt het.

Lees meer »

61 huiszoekingen, 20 verdachten: onderzoek naar mazoutfraude waarbij Belgische staat 25,5 miljoen euro misliep

Op vijf verschillende dagen zijn in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar een gigantische mazoutfraude 61 huiszoekingen verricht en twintig verdachten door de onderzoeksrechter aangehouden. Tussen 2020-2024 hebben twee criminele organisaties minstens 30 miljoen liter ontkleurde mazout in omloop gebracht, waardoor de Belgische staat naar schatting 25,5 miljoen euro misliep.

Lees meer »

Goud voor André en Christiane

André Vercoutter (72) en Christiane Verstraete (75) uit Lo waren op 3 oktober vijftig jaar getrouwd. Ze vierden hun jubileum op zondag 6 oktober in feestzaal De Oude Abdij. André studeerde voor bouwkundig ingenieur en werkte tot zijn 64ste bij studiebureau Verschaeve (nu Sweco, red.). Christiane was zelfstandig naaister. Ze leerden elkaar kennen tijdens het
The post Goud voor

Lees meer »

Reportagemaker Diederik Van den Abeele: “Iedereen in Ninove mag Guy D’haeseleer bellen, hij neemt altijd op”

Wat is het geheim van Guy D’haeseleer van Forza Ninove? Reportagemaker Diederik Van den Abeele trok een jaar lang meermaals per week naar de stad van D’haeseleer om een antwoord te vinden. Het resultaat is de reportagereeks Wij zijn van Nienof! waarvan dinsdag de eerste van zes afleveringen werd uitgezonden op Play4 en Goplay. “De Congolezen die ik gesproken heb

Lees meer »

Boeing schrapt 17.000 jobs

09:30 Boeing gaat door een diep dal en grijpt in. ‘Ons bedrijf zit in een moeilijke positie en het is moeilijk om de uitdagingen waar we samen voor staan, te overschatten’, zei CEO Kelly Ortberg.

Lees meer »

“Ik hoef geen kopie van mijn vader te zijn”: jongste burgemeester Pauline (25) treedt in voetsporen van overleden papa

Een politiek beest wil Pauline Van Marcke (25) niet genoemd worden, maar dat de politieke microbe haar goed te pakken heeft, kan en wil ze niet ontkennen. Zonder het plotse overlijden van haar vader en burgemeester van Anzegem zeven jaar geleden, had ze zich wellicht ook nooit zo vroeg geëngageerd. Straks is ze de jongste burgemeester van Vlaanderen. “Het leven

Lees meer »