VS waarschuwden Rusland specifiek voor aanslag in Moskouse concerthal

De Amerikaanse autoriteiten hebben Rusland specifiek gewaarschuwd dat het concertgebouw Crocus City Hall nabij Moskou een mogelijk terroristisch doelwit was. Dat zeggen ingewijden tegen de Washington Post. De Russische autoriteiten verweten de Amerikanen in het verleden dat hun waarschuwingen “niet gedetailleerd genoeg” waren.

 

Meer krantenkoppen in België

VS nemen vliegtuig Venezolaanse president in beslag

De Verenigde Staten hebben het vliegtuig van de Venezolaanse president Nicolas Maduro in beslag genomen in de Dominicaanse Republiek, onder meer omdat de aankoop ervan in overtreding is met Amerikaanse sancties. De VS hebben het toestel op maandag naar Florida gevlogen, zo bericht de Amerikaanse zender CNN, op basis van twee functionarissen.

Lees meer »

Vaste rechtbankklant (23) ontkent verkoop van drie gram coke

Een 23-jarige man uit Veurne ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een andere jongeman, die nadien betrapt werd. B.V. is een vaste rechtbankklant en riskeert er zes maanden cel voor. “Maar het slachtoffer liegt en is ook goed gekend bij de politie. Waarom geloven ze hem en niet B.V.?” zegt zijn advocaat.
The post Vaste rechtbankklant (23)

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Een stapel nieuwe boeken, papieren, mappen, extra gerief… Zeker op de eerste schooldagen is het sleuren en zwoegen met die boekentas!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oef: dankzij gps-tracker kan Luca Brecel op cruciaal toernooi toch met achtergebleven keu spelen (en dat maakt een wereld van verschil)

Oef. De keu van Luca Brecel (29) is dan toch tijdig gearriveerd voor het prestigieuze Snooker Masters-toernooi in Saoedi-Arabië. Even was er paniek omdat die was achtergebleven in Rome. Alles werd in het werk gesteld om het probleem op te lossen. En vanavond kan Brecel dus gewoon met zijn befaamde Ton Praram spelen. En dat maakt een wereld van verschil.

Lees meer »

Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Woensdag stonden op de Paralympische Spelen in Parijs verschillende tijdritten op het programma. In de categorie MH3 was het de beurt aan Marvin Odent. De Hollebekenaar debuteerde op de Spelen en werd knap vierde. Donderdag volgt al de wegrit.
The post Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Lees meer »

Eerste schooldag voor 200.000 West-Vlaamse kinderen en jongeren

Op 1 september kregen ze nog even respijt, maar vandaag is het dan toch zo ver: de eerste schooldag na de zomervakantie. Alle West-Vlaamse basis- en middelbare scholen ontvangen vandaag samen zo’n 200.000 leerlingen. Een spannende dag, en niet enkel voor de kinderen zelf…
The post Eerste schooldag voor 200.000 West-Vlaamse kinderen en jongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »