Zomerbar The Roof in Kortrijk opent opnieuw de deuren: “We schakelen dit jaar een stapje hoger op culinair vlak”

“Dat we er vroeg bij zijn, zijn we ons van bewust, maar dit pareltje op de historische site van Bouwcentrum Pottelberg mogen we niet langer achter gesloten deuren houden”, zegt Catherine Despriet, zaakvoerder van Funpark Pottelberg. Het dakterras van Bowling Pottelberg is de ideale locatie om van de eerste lentezonnestralen te genieten met het gezin, collega’s of vrienden. Tijdens het openingsweekend verzorgden Kelly Libaers en Mathieu Clarysse van Pure Taste de catering.

The Roof is doorgaans de eerste zomerbar van het seizoen in Kortrijk. “We hebben tal van troeven in huis om de opening niet langer uit te stellen. Eerst en vooral zijn we dé locatie bij uitstek voor gezinnen. Met de Woopahoo, Bowling Pottelberg en Jump Pottelberg onder één dak is plezier gegarandeerd voor iedereen. Kinderen kunnen een uurtje veilig jumpen onder professionele begeleiding terwijl mama en papa zorgeloos genieten van een smaakvol wijntje of een heerlijke mocktail op The Roof. Daarnaast kunnen vrienden of collega’s na een lange werkdag genieten van de laatste zonnestralen op ons dakterras en smullen van enkele gerechten bereid op onze stonegrill.”

“Kinderen kunnen een uurtje veilig jumpen onder professionele begeleiding terwijl mama en papa zorgeloos genieten van een smaakvol wijntje”

Het unieke zomerbarconcept in Kortrijk plaatste voor extra sfeer centraal een nieuwe waterfontein en vijver op het dakterras. “Naast de vernieuwing van ons volledig meubilair en een wateruitbreiding, plaatsten we ook een OFYR op The Roof en werd een volledige keukenuitbreiding geïnstalleerd. We schakelen dit jaar een stapje hoger op culinair vlak en serveren onder meer brushetta’s tomaat of zalm, nacho’s ‘The Roof’, gamba’s in lookboter en verschillende soorten pizzella’s en burgers.” Ook zal er binnenkort telkens op donderdag een middaglunch aangeboden worden op The Roof, rechtstreeks van op de OFYR.

“Naast de vernieuwing van ons volledig meubilair en een wateruitbreiding, plaatsten we ook een OFYR op The Roof”

“Nog steeds een blikvanger is onze stretchtent van 15 op 12 meter. De helft van onze zomerbar is overdekt waardoor we 7/7 open kunnen blijven, ondanks regenweer. Daarnaast is de ruime gratis parking voor onze deur een groot voordeel. Deze zomer zullen er ook tal van evenementen plaatsenvinden. Hou onze sociale mediakanalen in de gaten voor updates.”

The Roof volgt de openingsuren van Bowling Pottelberg: maandag tot en met zaterdag open vanaf 14 uur, op zondag vanaf 11 uur.

The post Zomerbar The Roof in Kortrijk opent opnieuw de deuren: “We schakelen dit jaar een stapje hoger op culinair vlak” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Grote Post pakt uit met allereerste kampioenschap hangjongeren

Cultuurhuis De Grote Post organiseert op zaterdag 21 september een kampioenschap hangjongeren. Iedereen is welkom om mee te komen strijden om de eretitel Kampioen Hangjongere. Met deze actie zet het familieprogramma van De Grote Post in de kijker.
The post De Grote Post pakt uit met allereerste kampioenschap hangjongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jean-Pierre Geelhand de Merxem verlaat na 42 jaar de politiek: “Vaak felle discussies gehouden”

Zijn laatste gemeenteraad als schepen dateert van eind december vorig jaar, zijn laatste gemeenteraad als raadslid staat eind november van dit jaar gepland. Jean-Pierre Geelhand (72) zal dan 42 jaar actief geweest zijn in de Heuvellandse politiek. Hij kwam voor het eerst op tijdens de verkiezingen van 1982 met de toenmalige PVV. Daarna volgden nog twee legislaturen met de partij

Lees meer »

“Stop met onveiligheidsgevoel aan te wakkeren”: Uitbaters willen ‘t Straatje nieuw leven inblazen

Dieter De Clercq (37) van Café 56 is niet opgezet met hoe Kortrijk als onveilige drugsstad wordt weggezet door bepaalde politici. “Het is een hot topic waar mensen graag over spreken, maar stop met het te voeden. Op den duur zien mensen enkel nog een gemarginaliseerde stationsomgeving in plaats van een volwaardige uitgaansbuurt met gepassioneerde horecaondernemers.”
The post “Stop

Lees meer »

Veroordeelde holocaustontkenner Roeland Raes doet na commotie afstand van zijn plaats op lokale verkiezingslijst Vlaams Belang

De 90-jarige Roeland Raes zal dan toch niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in Aalter. Dat meldt Vlaams Belang woensdag in een persbericht. Raes zelf zegt dat hij is aangedaan door de “mediastorm” waarin hij terecht is gekomen. “Ik heb het verleden achter mij willen laten, maar dat is duidelijk niet gelukt. Ik doe dan ook vrijwillig afstand

Lees meer »

Twintiger die stacaravan op camping in Slijpe in brand stak om ‘schoonouders te helpen’ krijgt achttien maanden voorwaardelijke celstraf

Een 27-jarige man uit ’s Gravenbrakel heeft voor de Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen nadat hij de stacaravan van zijn schoonouders in brand stak in Slijpe. Het motief van Benjamin S. was opmerkelijk.
The post Twintiger die stacaravan op camping in Slijpe in brand stak om ‘schoonouders te helpen’ krijgt achttien maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on

Lees meer »

Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’

De stad wil via het project ‘Oud is goud’, dat begin dit jaar van start ging, de beeldvorming omtrent ouder worden, ombuigen. Verschillende stadsdiensten en de Seniorenraad werken hiervoor samen.
The post Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noord-Korea vuurt twee ballistische raketten af

Noord-Korea heeft woensdag zeker twee ballistische korteafstandsraketten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap, verwijzend naar bronnen uit het Zuid-Koreaanse leger. Ook het Japanse ministerie van Defensie bevestigt de lancering van de raketten.

Lees meer »

Brusselse politicus Fouad Ahidar komt ook in Gent met lijst

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent komt de nieuwe partij FouadAhidar&TeamGent erbij. Fouad Ahidar heeft zijn eigen lijst in Brussel, Team Gent is een groep maatschappelijk betrokken burgers, zo zeggen ze. Lijsttrekker wordt Sidi El Omari, hij is 28, ooit Strafste Gentenaar geweest, en actief binnen een jeugdorganisatie in de Brugse Poort.

Lees meer »

“In drie dagen zoveel neerslag als bij ons in een half jaar”: rampspoed in Centraal-Europa baart Jill Peeters zorgen

Vijf doden in Roemenië, vier vermisten in Tsjechië – waar meer dan 250.000 huishoudens zonder stroom zitten – én een meter sneeuw in de Oostenrijkse en Beierse Alpen. Boris laat de neerslag met bakken uit de lucht vallen en dat leidt tot grote rampspoed in Centraal- en Oost-Europa. “Klimaatverandering heeft vele gezichten”, zegt weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters. Zij legt

Lees meer »

Olympic Brugge schenkt 3.000 euro aan ALS Liga

Onlangs kreeg voorzitter Frank Verhelst van atletiekvereniging Olympic Brugge de diagnose ALS. Jeugdtrainster Nele Geeroms zette daarop samen met het bestuur een actie op het getouw om geld in te zamelen ten voordele van de ALS Liga in ons land. Door een grootschalige verkoop van snoepzakjes, zo’n vijfhonderd in totaal, samen met enkele giften van
The post Olympic Brugge

Lees meer »