Tantra-massages en pikante opmerkingen: Antwerps kunstencentrum De Studio zet directeur op non-actief na verhaal over grensoverschrijdend gedrag

In het Antwerpse kunstencentrum De Studio heeft de raad van bestuur beslist dat directeur Marc Verstappen tijdelijk een stap opzij moet zetten wegens een onderzoek naar seksisme en ongepast flirtgedrag. Dat schrijven ‘De Standaard’ en ‘Gazet van Antwerpen’. Aanleiding is de publicatie ‘Life is but a dream’ van theatermaker Julie Cafmeyer. Daarin wordt gesuggereerd dat Verstappen misbruik maakte van zijn positie in de periode dat Cafmeyer als theatermaker aan De Studio verbonden was. “Wat denken jullie wel? Dat een zevenentwintigjarig meisje zin heeft om met een vijftigjarig koppel te vrijen?” 

Meer krantenkoppen in België

Man die Nederlandse presentator Tim Hofman wilde doden krijgt vijf jaar cel

Een rechtbank in het Nederlandse Lelystad heeft woensdag de 42-jarige Chris T. uit Breda, die vorig jaar de Nederlandse tv-presentator Tim Hofman wilde doden, vijf jaar celstraf en een terbeschikkingstel­ling met voorwaarden opgelegd. Het openbaar ministerie had vorige maand twaalf jaar cel en een terbeschikkingstel­ling met dwangverpleging geëist.

Lees meer »

“Meisjes vechten als leeuwen”: dames Volley Bredene A hebben competitiestart niet gemist

De dames van Volley Bredene die in Promo 1 uitkomen, zijn hun eerste seizoen in de hoogste provinciale reeks niet onaardig begonnen. Twee overwinningen en evenveel nederlagen is een tussentijdse balans waarmee coach Bjorn De Roo (44) best kan leven.
The post “Meisjes vechten als leeuwen”: dames Volley Bredene A hebben competitiestart niet gemist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verbeke Foundation te gast in SASK

In de expocontainers aan de SASK in de Leenstraat is tot 3 november een kleine selectie te zien van werk uit de Verbeke Foundation. “De tentoonstelling is het startschot voor het jaarthema AGE”, vertelt kersvers directeur Virginie Suriano. De structuur van de leiding van het kunstonderwijs is onlangs gewijzigd. De SASK en de STAP zijn niet langer aparte kunsteilanden maar

Lees meer »

Residentie Scarpato herrijst uit schoenwinkel Supeene

Ter hoogte van Stationsstraat 35 is men begonnen met de afbraak van het gebouw waar ooit Schoenen Supeene gehuisvest was, een begrip in Kortemark. In de plaats van het pand komen straks vijf ruime appartementen met twee of drie slaapkamers. De residentie krijgt de naam Scarpato mee, een samenvoeging van het Italiaanse Scarpa en het
The post Residentie Scarpato

Lees meer »

IN BEELD. Liam Payne in 20 foto’s

De Britse zanger Liam Payne is woensdagavond lokale tijd dood aangetroffen in zijn hotel in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, zo heeft de lokale politie inmiddels bevestigd. Payne overleed na een val van de derde verdieping van een hotel in de wijk Palermo.

Lees meer »