Harelbeke opent sterrenregister voor Sterrenkindjes: “Ook deze ouders ondersteunen in hun verdriet”

Harelbeke biedt vanaf nu de mogelijkheid om een sterrenkindje te registeren in het sterrenregister, een initiatief om alle ouders te ondersteunen.

“Het uitkijken en verlangen naar een kindje is intens. Soms moeten deze gevoelens abrupt plaatsmaken voor verlies en verdriet. Ouders die een kindje verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap kunnen vandaag wettelijk gezien geen aangifte doen. We willen ook deze ouders ondersteunen in hun verdriet”, duidt schepen van Welzijn Lynn Callewaert (CD&V).

Daarom kunnen ouders hun kindje vanaf nu symbolisch laten registreren in het sterrenregister, ongeacht de zwangerschapsduur. “Deze registratie gebeurt in Huis van het Kind in Marktplein 7. Ouders ontvangen een symbolische akte en geven aan of ze uitgenodigd willen worden voor de aanplant van het geboortebos”, zegt burgemeester Alain Top (Vooruit).

Nieuwe natuurbegraafplaats

Vanaf dit najaar kunnen nabestaanden terecht op de nieuwe natuurbegraafplaats in het centrum van Harelbeke, een uitbreiding van de begraafplaats Harelbeke Oud. Naast bloeiende struiken, bloemenweides, een strooivijver, een strooibos vind je er binnenkort ook een knuffelweide, waar sterrenkindjes herdacht worden. “Met de nieuwe natuurlijke begraafplaats hebben we een extra stukje openbaar groen in onze stad, waar mensen tot rust kunnen komen”, besluit de burgemeester.

Meer informatie over het sterrenregister via Hannah Vanoverschelde, deskundige Gezin & Kind, op [email protected] of 056 735 192. Meer informatie over het begraven van een stilgeboren kindje via [email protected] of 056 733 338.

The post Harelbeke opent sterrenregister voor Sterrenkindjes: “Ook deze ouders ondersteunen in hun verdriet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik word élke dag aangesproken. Élke dag”: Geena Lisa speciali­seert zich als narcisme­coach

Ze presenteert, schrijft boeken, geeft lezingen, acteert en zingt. Maar het grootste deel van haar tijd coacht Geena Lisa Peeters (52) mensen die uit een toxische relatie met een narcist willen stappen. “Ondertussen ben ik voor 95 procent van de tijd narcismecoach”, vertelt Lisa, die het zelf meemaakte, in ‘Primo’. “Er komen ook collega’s over de vloer, ja. De mediawereld

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Tal van medaillekansen zaterdag: Devos al zeker van brons, George kan Belgisch paralympisch record evenaren

Zaterdag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »

Ilana (17) is jongste kandidate van het land want ze is jarig op… verkiezingsdag: “Ik laat me echt niet doen in een debat”

De Kesselse Ilana Marien (17) is een van de nieuwe, jonge kandidaten bij de lijst Voor 2560 in Nijlen. De rechtenstudente in spe is zonder twijfel ook de jongste kandidate van het land voor de gemeenteraadsverkiezingen, want ze viert haar achttiende verjaardag op 13 oktober, de dag van de verkiezingen. “Ik vond het een beetje eng om deze vraag te

Lees meer »

DISCUSSIE. Groen neemt afstand van PVDA in Antwerpen: wat vind jij van deze zet?

In stad Antwerpen lijkt er iets gebroken tussen Groen en PVDA. Nadat PVDA protesteerde tegen hun mobiliteitsbeleid en na de “leugenachtige fluistercampagnes” van PVDA, lijkt Groen meer en meer afstand te nemen van de extreemlinkse partij. “Het is een partij met twee gezichten”, zegt Groen-lijsttrekker Bogdan Vanden Berghe. Groen lijkt nu wel aansluiting te vinden met Vooruit.

Lees meer »

Honderden leerlingen krijgen plots mail dat ze deze week niet meer naar school hoeven wegens “praktisch probleem”

Voor leerlingen van de tweede en derde graad van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) gaat de eerste schoolweek de mist in. Zij kregen woensdagnacht een mail dat er donderdag en vrijdag geen les zou zijn, omdat de lessenroosters niet klaar zijn. “Interne conflicten tussen leerkrachten en directie worden uitgevochten op de rug van onze kinderen”, klinkt het bij verongelijkte ouders.

Lees meer »

Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal”

Een 40-jarige eigenaar van een pitazaak in de Zwevegemsestraat in Kortrijk riskeert 5 maanden cel omdat hij 7 klappen uitdeelde aan de uitbater. “Zonder aanleiding”, aldus het slachtoffer. “Hij zat met zijn handen in de kassa”, counterde de beklaagde.
The post Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal” appeared

Lees meer »

Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen”

Met Hussain Khan Shafqat heeft het Vlaams Belang een opmerkelijk figuur op zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge staan: een Pakistaan, die zelf zijn land ontvluchtte, en in de Refuge uitgeprocedeerde asielzoekers overtuigt om terug te keren.
The post Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten tijdens algemene staking

De Amerikaanse regering werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te komen. Als dit niet lukt, kan dat betekenen dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de onderhandelingen. Dat hebben anonieme regeringsfunctionarissen tegen ‘The Washington Post’ gezegd. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »