Israëlisch leger erkent “grote fout” na dood ngo-medewerkers

Het Israëlische leger heeft woensdag erkend dat het “een grote fout” heeft gemaakt door zeven medewerkers van de ngo World Central Kitchen (WCK) te doden bij een aanval in de Gazastrook.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke

Liefhebbers van het automerk met de ster kunnen op zondag 1 september hun favoriete modellen gaan bewonderen in Moerkerke. Op de weide langs de Waterhoek vind je er meer dan 300 Mercedessen.
The post Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

12-jarige broertje werd eerst doodgestoken: Italiaanse tiener die hele gezin vermoordde vertelt speurders wat zich in het huis heeft afgespeeld

Hij stak hen één voor één dood: eerst zijn kleine broertje dat naast hem lag te slapen en daarna zijn mama en papa. Na een nacht vol leugens brak de 17-jarige Riccardo C. en ging hij over tot volledige bekentenissen over de familiemoord in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlak bij Milaan. Dit is wat er zich achter de muren

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. AA Gent slaat dubbelslag op transfermarkt, Racing Genk versterkt zich met jonge Amerikaan

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Volle lijst voor Trots Op Torhout: “We trekken met een frisse wind naar de verkiezingen”

De nieuwe, onafhankelijke partij Trots Op Torhout trekt met een volledige lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. De resterende vier plaatsen zijn ingevuld door Axelle Vandenberghe (24), Els Rogiers (48), Jürgen Naeyaert (42) en Linda Sabbe (55). Laatstgenoemde is de uitbaatster van café Au Pavillon.
The post Volle lijst voor Trots Op Torhout: “We trekken met een frisse wind naar de

Lees meer »

Ouders uit Hamme veroordeeld voor gevangenhouden van eigen dochter

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft 2 ouders uit Hamme, samen met een aantal andere familieleden, veroordeeld voor het gevangenhouden van hun eigen dochter. De ouders wilden haar naar Turkije brengen omdat ze het niet eens waren met de relatie die het meisje had. De dochter kon onderweg in Hongarije ontsnappen met behulp van een McDonald’s-medewerker.

Lees meer »

Duitslandkenner over triomftocht extreemrechtse AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Belfius Bank krijgt boete van 1 miljoen euro omdat ze klanten niet juist informeerde over risico’s kasbons

Belfius Bank heeft van de FSMA, de markttoezichthouder, een boete van 1 miljoen euro gekregen omdat ze klanten die intekenden op een kasbon, niet de juiste infobrochure heeft verschaft. Ook was de reclame voor de kasbon niet goedgekeurd door de FSMA. Naast de boete moet Belfius ook een nieuw lid met "een goede juridische opleiding" toevoegen aan haar directiecomité.

Lees meer »

Op zoek naar de ‘verdwenen’ Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’: “Hij heeft de naam van z’n B&B wéér veranderd”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Als er gasten zijn, kampeert

Lees meer »

Europa’s vijanden zien AfD-winst grijnzend aan

De politieke crises in Frankrijk en Duitsland verzwakken ook de traditionele motoras van de Europese constructie. Het legt een titanische verantwoordelijkheid op de volgende Europese Commissie, waar België MR-politica Hadja Lahbib naartoe stuurt.

Lees meer »