Waarom Bouchez valt over het handjevol Belgische militairen dat Olympische Spelen in Parijs zal beveiligen

België zal een handjevol militairen sturen naar de Olympische Spelen in Parijs, meldt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). Tot groot ongenoegen van coalitiepartner MR, die het leger liever op een andere locatie wil inzetten.

 

Meer krantenkoppen in België

Nooit eerder had Vlaming meer klachten over Fluvius: bijna 25.000 meldingen voor netbeheerder in 2023

Het aantal klachten over de dienstverlening van de distributienetbeheerders in Vlaanderen heeft een historisch hoog niveau bereikt. Dat blijkt uit een uitgebreid rapport van energiewaakhond VREG. Vorig jaar ontving Fluvius bijna 25.000 klachten over zijn dienstverlening. Zo slaagden ze er bij meer dan een derde van de gezinnen die vorig jaar zonnepanelen legden niet tijdig in om een digitale meter

Lees meer »

China heeft militaire oefening rond Taiwan afgerond: “We zullen nooit ruimte geven aan degenen die strijden voor de onafhankelijkheid van Taiwan”

China heeft maandag laten weten dat de militaire oefeningen rond Taiwan, die eerder op de dag werden opgestart, “met succes zijn afgerond”. Een woordvoerder van het Chinese leger voegde daaraan toe dat de troepen in staat van paraatheid blijven. China beschouwt het democratisch bestuurde Taiwan als een deel van zijn grondgebied dat, als het moet, met geweld kan worden heroverd.

Lees meer »

Met speciaal vliegtuig bezorgde reuzenpanda’s zijn lichtpuntje in troebele relatie tussen China en Amerika

Op een vliegveld nabij Washington D.C. is dinsdag een bijzonder vliegtuig geland. Aan boord van de tot ‘Panda Express’ omgedoopte kist bevonden zich twee Chinese panda’s, bestemd voor een dierentuin in de Amerikaanse hoofdstad. De overdracht is bedoeld als diplomatiek gebaar van China richting Amerika en moet de relatie tussen beide landen verbeteren.

Lees meer »

LIVESTREAM. Amateurvoetbal exclusief op HLN: blijft Sporting Hasselt ongeslagen leider op veld van Hoogstraten?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. Sporting Hasselt, de nog ongeslagen leider in de eerste amateurafdeling (14 op 18), trekt naar Hoogstraten. Zij zijn het nummer vijf met 11 op 18. De wedstrijd is als abonnee van

Lees meer »