Bart De Wever (N-VA) vindt PS-voorzitter Magnette “ongeschikt om premier te worden”

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt PS-collega Paul Magnette niet geschikt als premier “aangezien je hem niet kan vertrouwen”. Dat zegt De Wever in een interview met het weekblad Humo. De N-VA-voorzitter wil zelf het premierschap opnemen indien zijn partij de grootste in een nieuwe federale coalitie zou worden. “We moeten De Croo en zijn twintig ministers zo snel mogelijk buitensjotten.” 

Meer krantenkoppen in België

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Uitslaande brand in loods met tientallen dieren: “Het naar buiten trekken van een brandende tractor was cruciaal”

De brandweer had zaterdagnacht de handen vol met het bestrijden van een uitslaande brand in een landbouwloods bij het West-Vlaamse Watou. “Er waren tientallen dieren en landbouwvoertuigen aanwezig.”
The post Uitslaande brand in loods met tientallen dieren: “Het naar buiten trekken van een brandende tractor was cruciaal” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Filmpje van homohaat maar ook “grote held” gaat viraal in Nederland, slachtoffer doet aangifte

In Nederland wordt een video, opgenomen in een tram in Den Haag, massaal gedeeld en becommentarieerd. In het filmpje is te zien hoe een vlogger een jongeman met nagellak op zijn teennagels filmt en luid uitscheldt voor “kankerhomo”. Eén medepassagier durft op te komen voor de jongen.“Be that guy”, klinkt het bij velen in Nederland. Volgens AD.nl blijkt intussen dat

Lees meer »

Eerste schooldag voor 200.000 West-Vlaamse kinderen en jongeren

Op 1 september kregen ze nog even respijt, maar vandaag is het dan toch zo ver: de eerste schooldag na de zomervakantie. Alle West-Vlaamse basis- en middelbare scholen ontvangen vandaag samen zo’n 200.000 leerlingen. Een spannende dag, en niet enkel voor de kinderen zelf…
The post Eerste schooldag voor 200.000 West-Vlaamse kinderen en jongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse boer tovert maïsveld om in Taylor Swift-doolhof

Een Amerikaanse boer in de staat Ohio heeft zijn maïsveld omgetoverd tot een groot doolhof in het thema van Taylor Swift. Luchtbeelden tonen het prachtige doolhof met verschillende verwijzingen naar de superster. De boer maakt jaarlijks een nieuw doolhof, telkens in een ander thema. Dit jaar is die eer dus weggelegd voor de immens populaire Taylor Swift, die de wereld

Lees meer »