Dennis Dieussaert wint met ploegmaat Grand Raid in de Ardennen: “Offroadwedstrijden liggen ons wel”

Dennis Dieussaert uit Bredene heeft onlangs in de Ardennen, samen met Matthias Allegaert uit Tielt, de tiende Grand Raid van Bérismenil gewonnen. Een heroïsche editie met een felle wind, regen- en hagelbuien.

In en rond La Roche-en-Ardenne moest het duo achtereenvolgens 3 km kajakken, 24 km mountainbiken, 8 km trailrun, 11 km mountainbiken en 4 km bik/run doen. Een parcours met veel hoogtemeters. Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert gingen in de kajak aan de leiding en stonden die koppositie niet meer af. Ze wonnen de Grand Raid in 3 u. 26’54.

Dieussaert, een 33-jarige leerkracht aan het VTI in Torhout, vormt met Allegaert een heel sterk duo in uitdagende wedstrijden. “In 2022 werd ik nationaal kampioen swimrun met Hannes Cool”, vertelt Dennis. “Vorig jaar kon Bjorn niet aan het BK meedoen. Matthias heeft hem toen vervangen, met opnieuw een landstitel.” Beiden boekten eerder winst in een gelijkaardige wedstrijd in Butgenbach, alsook in de Namuraid.

Ook individueel

“Met die prestaties kwam de nodigde sponsoring binnen, hebben we ons eigen team opgericht en zullen we ons in duo dit jaar vooral concentreren op raids en swimrun. Daarnaast doen we individueel wat wedstrijden, zoals een trailrun en crosstriatlons”, aldus Dieussaert die vorig jaar derde werd en eerste Belg tijdens de Ottilo Swimrun in het Zweedse Göteborg.

De Bredenaar is niet van plan om nog veel triatlons te doen. “In de kortere afstanden kunnen we nog mee met de top vijf, maar die offroadwedstrijden liggen ons wel. Het is conditioneel, maar ook technisch. Zowel op de mountainbike als het lopen. Hoe rap durf je afdalen, hoe diep je wil gaan in het klimmen. Het is een heel ander gegeven.”

Titel verlengen

“Die vrijheid en vooral in de natuur ligt ons net iets meer. Ik heb meer zin om voor dit soort wedstrijden te trainen”, besluit Dennis, die met Matthias deze zomer de Belgische titel swimrun wil verlengen om volgend jaar in die discipline aan het WK in Zweden mee te doen.

In Wallonië is er voor hen dit jaar ook de Raid Trophy, een regelmatigheidscriterium van tien wedstrijden. (ACR)

The post Dennis Dieussaert wint met ploegmaat Grand Raid in de Ardennen: “Offroadwedstrijden liggen ons wel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Inbraak en ongeval tijdens weekend in Ichtegem

Dit weekend moest de politie Kouter driemaal uitrukken naar het grondgebied van Ichtegem voor interventies. Er gebeurde onder andere een verkeersongeval en woninginbraak.
The post Inbraak en ongeval tijdens weekend in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij gaat z’n geld niet vergooien aan luxe en feestjes”: de topweek van De Decker door de ogen van zijn mama

Eindelijk konden ze hun zoon omhelzen: Mike De Decker kwam na zijn triomf in de World Grand Prix Darts afgelopen nacht eindelijk thuis bij mama Tamara Gauwe en stiefvader Martin Kersbeeck. Hoe kijken de ouders naar zijn nieuwe status, zijn bom prijzengeld en hoe emotioneel hebben ze zijn triomf beleefd? “Martin sprong zo hard op bij zijn titel dat het

Lees meer »

Gerechtskosten rijzen de pan uit, regering draait justitie duimschroeven aan

Het budget voor gerechtskosten in ons land loopt de spuigaten uit. Volgens gegevens van de FOD Justitie steeg het totale bedrag van de kosten tussen 2020 en 2023 van 81 miljoen euro naar 125 miljoen euro en voor 2024 wordt een overschrijding van 23 miljoen euro verwacht. De federale regering heeft daarom besloten om de duimschroeven aan te draaien, zo

Lees meer »

Christophe Bouchaert is de nieuwe hoofdcoach van GS Voormezele ( 3A): “Tot vorige week had ik deze carrièreswitch niet verwacht”

Derdeprovincialer Gold Star Voormezele heeft een nieuwe hoofdcoach beet. De 39-jarige Christophe Bouchaert ruilt de spelersplunje in voor deze van hoofdcoach na het onverwacht vertrek van Gerdy Saelens. Dinsdagavond leidde hij al voor de eerste keer de trainingen.
The post Christophe Bouchaert is de nieuwe hoofdcoach van GS Voormezele ( 3A): “Tot vorige week had ik deze carrièreswitch niet

Lees meer »

Italiaans restaurant schotelt pizza’s voor die letterlijk in brand staan

Dit Italiaanse restaurant in Ascoli Piceno biedt niet enkel alledaagse pizza’s aan. Twee klanten wagen zich namelijk aan een pizza die letterlijk in brand stond. Het levert spectaculaire beelden op, maar er makkelijk een hap van nemen is duidelijk niet het geval. Zo moet een man zelfs opletten dat zijn baard niet in brand komt te staan door de vlammen.

Lees meer »

Er zitten gaten in de Iron Dome. Kan Israël ze dichten?

Israël voelde zich lang veilig onder zijn ‘Iron Dome’. Dit antiraketsysteem vernietigde immers jarenlang de overgrote meerderheid van de projectielen die vanuit Gaza en Libanon werden afgevuurd. Maar dat gevoel van veiligheid lijkt wat weg nu blijkt dat er gaten zitten in ‘de ijzeren koepel’. Kan Israël ze dichten? En zo ja, hoe?

Lees meer »

Spanning nu al hoog in Bilzen-Hoeselt: Vlaams Belang dient klacht in tegen Team Burgemeester “wegens aanhangwagen met verkiezingsreclame” 

In Bilzen-Hoeselt wordt de verkiezingsstrijd duidelijk op het scherpst van de snede gestreden. Vlaams Belang heeft al een klacht ingediend, omdat een aanhangwagen met verkiezingsreclame voor Team Burgemeester te dicht in de buurt zou staan van een kieslokaal. "Dat is een flagrante schending van het gelijk speelveld en het decreet op de kieswetgeving", zegt Annick Ponthier van Vlaams Belang. "Een

Lees meer »

Zo stemde Hooglede: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Hooglede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Hooglede.
The post Zo stemde Hooglede: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

New Delhi verbiedt vuurwerk in strijd tegen luchtvervuiling

De Indiase hoofdstad New Delhi heeft maandag een totaalverbod op vuurwerk afgekondigd om de luchtvervuiling tegen te gaan. Dat meldden de autoriteiten die luchtvervuiling controleren in New Delhi. Volgens het controleorgaan zijn de productie, de opslag, de verkoop en het gebruik van vuurwerk verboden.

Lees meer »