Ze hielp mensen de wereld rond: wie is de vrouw die nu gedood werd door het Israëlische leger?

Een van de laatste hulporganisaties die voor voedsel zorgden in Gaza, staakt haar operaties. Ze doet dat nadat zeven leden maandag gedood werden bij een Israëlische aanval. Een van hen is de Australische Zomi Frankcom.

 

Meer krantenkoppen in België

Weduwnaar van postuum verkozen Lydia (75): “De burgemeester stond met tranen in de ogen op de overwinningsviering”

Derde keer, goede keer. Dat zei Lydia Cautereels (75) zelf over haar deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zandhoven. Ze kreeg gelijk: ze raakte met 439 voorkeurstemmen verkozen. Postuum, want Lydia overleed plots op 19 september. “De burgemeester stond met tranen in de ogen, toen een minuut stilte werd gevraagd”, vertelt weduwnaar Frans.

Lees meer »

Een Romeo, 2 Thuis-actrices en een marathonloper : deze opmerkelijke kandidaten heeft Vlaanderen verkozen

Vlaanderen heeft gestemd en enkele bekende koppen uit de showbizz en de sportwereld hebben het tot de gemeenteraad geschopt. Zo mag Chris Van Tongelen (Lijst Burgemeester) van het schlagertrio de Romeo’s in het Kempense Putte aan een 2de termijn beginnen. Thuis-actrice Katrien De Ruysscher (Vooruit) zal in het Limburgse Lommel allicht vanuit de oppositie aan politiek doen. Een overzicht van

Lees meer »

“Hij droomde ervan de nieuwe Dutroux te worden”: leerlingenbegeleider verkracht jong meisje en bewaart honderdduizenden naaktfoto’s

Een inwoner van Jemeppe-sur-Meuse is vrijdag door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf en 12 jaar voorwaardelijk door de correctionele rechtbank voor verkrachting, aanranding en illegaal bezit van naaktbeelden van minderjarigen. De 44-jarige beklaagde was in dienst van de stad Luik als leerlingenbegeleider.

Lees meer »

“Als volksburgemeester wil ik tussen de mensen staan”

ZUIENKERKE Niet Noël Delaere maar wel Annelies Dewulf werd zondag het grootste stemmenkanon in de poldergemeente. Met amper zeven stemmen verschil sprong ze over de lijsttrekker, wat haar straks de burgemeesterssjerp oplevert.
The post “Als volksburgemeester wil ik tussen de mensen staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krant Le Soir mag artikel over Vervierse lijsttrekker niet publiceren: “Zullen die aanvechten met alle wettelijke middelen”

De rechtbank van eerste aanleg in Luik heeft aan de krant Le Soir verboden om een artikel over een kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen te publiceren, zo maakte de krant zaterdag zelf bekend op haar website. Ze is bezorgd over “deze vorm van preventieve censuur en zal het aanvechten met alle mogelijke wettelijke middelen”, klinkt het.

Lees meer »

“Het is niet zomaar schooltje spelen, voor de klas staan doe je met hart en ziel”: ‘Juf Liesbeth’ (43) is derde jaar als directeur Het Spoor gestart

Achter het oranje hekken in de Stationstraat schuilt basisschool Het Spoor. ‘Juf’ Liesbeth Van Daele is er haar derde schooljaar als directeur gestart. De afgelopen jaren brachten heel wat uitdagingen met zich mee, maar ook een boel mooie momenten. “De nieuwbouw klaarzetten was een emotioneel moment.”
The post “Het is niet zomaar schooltje spelen, voor de klas staan doe

Lees meer »