92-jarige Diana valt als tweede af in Homo Universalis: “Trots op mezelf”

Haar deelname aan Homo universalis was voor de 92-jarige Diana Boudin uit Kuurne dan toch van korte duur. Na de tweede opdracht viel helaas het doek voor Diana. Met haar 92 lentes is ze de enige deelnemer in de geschiedenis van het programma die ouder is dan 90 jaar.

Het heeft niet mogen zijn. Diana viel bij de tweede opdracht van het nieuwe seizoen van Homo Universalis af. Bij de eerste opdracht moesten de deelnemers zo snel mogelijk de lucht uit een opgeblazen strandbal duwen en hem in een koker stoppen. Diana kreeg daarbij de hulp van mede West-Vlaming Georges Vermeersch (68), die tegelijk zijn eigen bal en die van Diana plat aan het duwen was.

“Principieel wilde ik niet dat ze er als eerste uit was. Ik heb twee strandballen gelost, maar ik ben ook niet meer van de jongste”, lachte reddende engel Georges. Daarvoor kreeg hij een welverdiende kus op zijn wang van Diana. “Ik ben versleten”, vertelt Diana na de opdracht. Na die eerste opdracht eindigde het verhaal voor de 20-jarige student Flavio, die zijn platgedrukte bal niet in de koker kreeg.

Papiertape

Nieuw dit jaar is dat de kandidaten tussen de opdrachten door ook een opdracht kregen. Wie aan het einde van de aflevering het minste aantal origami kraanvogels uit papier kon maken, moest het spel verlaten. Maar zo ver kwam het niet voor Diana. Zij viel helaas bij het tweede spel af. De kandidaten moesten zo snel mogelijk een hele rol papiertape over een ovenwant draaien. Diana was de traagste, waardoor ze het spel moest verlaten.

“Ik vind het niet zo erg, want ik heb het toch maar weten vol te houden. Ik mag trots zijn op mezelf”, was haar reactie na de opdracht. Naar gewoonte kreeg ze een bord mee, met daarop het nummer 99, en verliet ze onder luid applaus de zaal. “Nooit te oud om te leren, is duidelijk een leugen. Tot nooit meer”, klonk het door de luidsprekers.

Homo universalis is elke zaterdag te zien om 20:45 uur op VRT1.

The post 92-jarige Diana valt als tweede af in Homo Universalis: “Trots op mezelf” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »