Volledige C-ploeg van Gym Izegem plaatst zich voor Vlaams kampioenschap toestelturnen

De gymnasten van het C-niveau bij Gym Izegem hebben mooie prestaties geleverd op de provinciale voorrondes toestelturnen meisjes.

De provinciale voorrondes voor de meisjes van het C-niveau uit Gym Izegem zitten erop. Ze namen deel aan twee voorrondes. De twee jongste meisjes uit de groep zijn 10 jaar. Esmée Cassaert en Alies Verschaeve brachten bij beide wedstrijden een gouden medaille mee naar huis. Vanaf de leeftijd van 11 jaar werkt men enkel met medailles voor de top 3 per provincie. Gym Izegem heeft gymnasten in vijf verschillende categorieën. “In 3 categorieën behaalden we een podiumplaats op het West-Vlaams kampioenschap. Fientje Glorieux (C12) behaalde een bronzen medaille, Grace Merlot (C16) pakte zilver en Loona Verledens (C17) kwam met brons naar huis. “Ook al onze andere gymnasten zetten mooie oefeningen neer en deden hun best om alles wat ze leren in de turnzaal ook op een wedstrijd uit te voeren. Zo behaalden ook Phéline Bolle (C11), Laura Velghe, Emme Vanlaeken en Mona Delaere (C12), Beatrice Deltour (C14) en Emma Populier (C17) in het allround klassement goede plaatsen. Na de laatste provinciale voorronde in Leopoldsbrug kregen we te horen dat al onze 11 gymnasten uit onze groep geselecteerd zijn voor het Vlaams Kampioenschap.”

Het Vlaams kampioenschap vindt plaats op 4 en 5 mei in Tongerlo. “Zo fijn om te weten dat ons harde werk beloond wordt. We zien het dan ook helemaal zitten om in Tongerlo nog eens te knallen en het beste van onszelf te geven”, zegt trainster Sarah Vierstraete.

The post Volledige C-ploeg van Gym Izegem plaatst zich voor Vlaams kampioenschap toestelturnen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Restaurant Sphere opent dit weekend de deuren op de meest imposante locatie óóit: “Dit zie je nergens anders ter wereld”

Een glazen koepel dat een architecturaal staaltje van wereldniveau is kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Ondernemer Christophe Declerck, die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, dacht op zijn 64e nog lang niet aan stoppen en zag in de blikvanger dé perfecte locatie voor zijn nieuwe horecazaak. Op het Albertplein opent zaterdag een

Lees meer »

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »

Van “een ingewikkelde rit” tot “een cruciale dag”: zo kijken Evenepoels concurrenten in de Tour naar de graveletappe

Belangrijke afspraak voor de klassementsmannen in de Ronde van Frankrijk met de graveletappe rond Troyes. Remco Evenepoel “kijkt ernaar uit”, maar wat met de rest? Wat is de mindset bij de concurrentie voor zondag? Hoe hebben zij zich voorbereid en wat zijn voor hen mogelijke valkuilen? Van Pogacar tot Philipsen, van De Lie tot Stuyven, zo vatten hun teams de

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt”

“Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt.” De Kortrijkse politierechter reageerde gevat toen hij hoorde dat een 33-jarige automobilist doodskisten verkocht. Hij stond al voor de derde keer terecht omdat hij met drugs in het bloed achter het stuur zat.
The post Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas

Lees meer »