Zussen Patricia en Heidi baten vanaf nu brasserie De Lisdodde uit in Pollinkhove: “Typische Vlaamse keuken zonder chichi”

Patricia en Heidi Dutry zijn de nieuwe uitbaters van brasserie De Lisdodde op de wijk Fintele in Pollinkhove. Patricia staat in de keuken, Heidi neemt de zaal voor haar rekening. De zaak en omgeving kregen een grondige facelift. “De horecasector heeft nog weinig geheimen voor ons.”

Mieke Verkarre en Dirk Dauwens, de vorige uitbaters van brasserie De Lisdodde, gingen eind vorig jaar na 38 jaar met pensioen. Stefaan Soenen en Dorine Dequae, die ook eigenaar zijn van Het Witte Paard in Vleteren en Perron 51 in Lissewege, kochten het pand. De zussen Patricia en Heidi Dutry baten nu De Lisdodde uit.

Race tegen de klok

“Het gebouw werd zowat volledig gestript. Er is een nieuw sanitair blok, een nieuwe keuken en het interieur kreeg een grondige facelift door de Brugse decorateur Marco Verschaeve. Ook het terras en de vijver werden heraangelegd. Voorlopig staat er nog weinig groen, maar de typische lisdodde waaraan de zaak zijn naam dankt, zal binnenkort opnieuw te zien zijn rond de vijver. De werken startten op 8 januari. De voorbije maanden werd er enorm veel werk verzet. Het was een race tegen de klok om alles tijdig klaar te krijgen, maar het is gelukt.”

Geen stress

Patricia is afkomstig uit Vleteren, Heidi uit het Roeselaarse. Beiden zijn gepokt en gemazeld in de horeca. “Zowel onze grootmoeder als moeder hadden een café”, zeggen de zussen. “We hebben nooit anders gezien. Zelf werken we ook al jarenlang in de horeca. Toen we de kans kregen om De Lisdodde uit te baten, hebben we die met beide handen gegrepen. Stress voor dit nieuwe avontuur hebben we niet.”

“Wie een feestje wil organiseren, is ook welkom. Er is plaats voor 45 personen”

Patricia, die haar opleiding genoot aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde, staat in de keuken terwijl Heidi de taak van zaalverantwoordelijke op zich neemt. “De klanten mogen zich verwachten aan de typische Vlaamse keuken”, zegt Patricia. “Niet te veel chichi. Rundsribbetjes en palinggerechten zijn alvast enkele specialiteiten. We hebben een restaurantkaart, maar serveren ook snacks en er is ook een tearoom. We bieden dagelijks een lunch aan en de mensen zullen ook gerechten kunnen afhalen. Wie een feestje wil organiseren, is ook welkom. Er is plaats voor 45 personen. Op het vernieuwde terras kunnen honderd mensen zitten.”

55-plussers

De naam Patricia Dutry zal bij veel inwoners van Vleteren en omstreken ongetwijfeld wel een belletje doen rinkelen. Ze werd begin 2023 uitgeroepen tot de Krak van Vleteren, omdat ze tot voor kort maandelijks in de potten roerde van het Dorpsrestaurant in zaal De Sceure. Ze schotelde senioren, mensen met een beperking en langdurig zieken telkens een lekkere maaltijd voor en bezorgde hen een aangename dag.

“Daarom zou ik vanaf september in De Lisdodde ook graag maandelijks een namiddag organiseren voor 55-plussers, eventueel met animatie”, doet Patricia de toekomstplannen uit de doeken. “Ik wil op die manier de traditie van het Dorpsrestaurant hier verderzetten.”

De Lisdodde is open van woensdag tot zondag van 11 tot 22 uur en gesloten op maandag en dinsdag. In juli en augustus is de zaak alleen op maandag gesloten. Reserveren kan alleen telefonisch op 058 28 85 78, online reserveren is niet mogelijk.

The post Zussen Patricia en Heidi baten vanaf nu brasserie De Lisdodde uit in Pollinkhove: “Typische Vlaamse keuken zonder chichi” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zowel in Rusland als in Oekraïne schade door nachtelijke droneaanvallen

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »