Brandweer en Watergroep op Pasen ganse dag bezig met ondergronds waterlek: water loopt kelder Huis Proot binnen

De brandweer, arbeiders van De Watergroep en iemand van de gemeente waren op Paaszondag nagenoeg een ganse dag bezig met een ondergronds waterlek in het centrum van Koekelare. Door het lek liep er water binnen in de kelder van Huis Proot, een gerestaureerde dokterswoning waar tentoonstellingen en vergaderzalen zijn. Voor getroffen bewoners werd een aftakpunt voorzien.

Het waterlek ontstond vermoedelijk zondagochtend vroeg ter hoogte van de Noordomstraat in Koekelare. Daar is Huis Proot gevestigd, een gerestaureerde dokterswoning waar vooral tentoonstellingen worden gehouden en waar heel wat vergaderzalen zijn. Het is daar dat de gevolgen van het waterlek het eerst werden opgemerkt. In een vergaderruimte kwam er water binnen dat vanuit de kelder binnenstroomde. De brandweer werd opgebeld om te komen pompen en had daar een flinke klus aan. Tegelijkertijd kwamen nog meldingen binnen om te pompen elders in de gemeente waar water in een garage binnen liep. Kort daarna werd het ondergrondse waterlek ter hoogte van Huis Proot in de Noordomstraat ontdekt. Arbeiders van De Watergroep en iemand van de gemeente kwamen snel ter plaatse.

Tal van huizen zonder water

Uiteindelijk moest de weg in de Noordomstraat worden opengebroken om het lek te herstellen. “Bewoners in de Noordomstraat en Karel De Ghelderelaan zaten daardoor zonder water”, meldt de gemeente Koekelare. “Voor hen werd een aftakpunt voorzien ter hoogte van de Noordomstraat 13 aan Den Doedel.” Tijdens de storing werd aangeraden om geen water te gebruiken. Uiteindelijk waren de arbeiders nagenoeg een ganse dag in de weer om het euvel te verhelpen. Rond 17 uur was alles opgelost. (JH)

The post Brandweer en Watergroep op Pasen ganse dag bezig met ondergronds waterlek: water loopt kelder Huis Proot binnen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »