De kracht van het kraagje: de polo is terug van nooit weggeweest

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Bijna vijfde minder nieuwe speed pedelecs verkocht

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn in België 17,9 procent minder nieuwe speed pedelecs ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij de inschrijvingen van tweedehandse exemplaren was er dan weer een omgekeerde beweging: die namen met 17,4 procent toe. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio.

Lees meer »

Hollywood siddert en beeft na nieuwe aanklachten P. Diddy: welke superster staat op sekstape? “De wereld zal geschokt zijn”

Samen met Sean ‘Diddy’ Combs wankelen de sokkels van de allergrootsten in Hollywood. De Amerikaanse muziekmagnaat zit in de cel op beschuldiging van seksueel misbruik en mensenhandel. Dinsdag kwamen daar plotsklaps meer dan 100 aanklachten bij, ook van minderjarige slachtoffers. Celebrities vochten jarenlang om uitgenodigd te worden op zijn beruchte feestjes, maar vrezen nu vooral voor hun carrière. De vraag

Lees meer »

Hamas meldt dood van leider in Libanon – “Voor het eerst ook luchtaanval in centrum van Beiroet”

De Palestijnse beweging Hamas meldt de dood van de leider van de groep in Libanon, Fateh Sherif Abu al Amin. Hij is samen met familieleden omgekomen bij een Israëlische luchtaanval op zijn woning in het zuiden van Libanon. En Libanese bronnen zeggen dat zondagnacht bij een Israëlische drone-aanval op een flat in het centrum van Beiroet vier mensen zijn omgekomen.

Lees meer »

Miljoenen Belgen hebben te weinig natuur in hun buurt

Er is een zorgwekkend tekort aan natuur en bomen in de Belgische stads- en dorpskernen. Dat blijkt vandaag uit een analyse van Greenpeace België op basis van een kaart ontwikkeld door DataLab, een collectief van datawetenschappers. Vooral minder gegoede gemeenten scoren ondermaats.

Lees meer »

Kinderdagverblijven hechten weinig geloof aan belofte van 10.000 extra plaatsen: “De nieuwe regering draait ons en de ouders een rad voor de ogen”

De regering-Diependaele heeft grote ambities met de kinderopvang. De komende jaren moeten er 10.000 nieuwe plaatsen bijkomen om alle kinderen in Vlaanderen een plaats in de opvang te bieden. Volgens de sector is dat niet mogelijk zolang de politiek het personeelstekort niet opgelost krijgt. "Ik zie in het regeerakkoord weinig concreet dat de grote ambities ondersteunt."

Lees meer »

Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis

De 29-jarige Lethysia Holvoet werd op zaterdagavond 28 september de eerste Winkelnaris Universalis. Lethysia won de wedstrijd die georganiseerd werd door CultuurWinkel.
The post Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »

William Boeva kampt met dwangneuroses: “Het volume van mijn tv moet altijd een even getal zijn”

“Eindelijk komen mensen met een beperking stilaan op een andere manier aan bod op tv”, zegt William Boeva (34). Voor de komiek voelt zijn rol als verrader in ‘De verraders’ als een persoonlijke overwinning. “Als mensen me zien, denken ze vaak: ‘Och, wat een schattig, lief ventje.’ Maar dat is niet altijd zo”, zegt hij in ‘Dag Allemaal’. Hij wordt

Lees meer »

Eretekens voor Sportverdienste uitgereikt

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor elke vereniging maar ook voor sportbeleving binnen de Stad Roeselare. Afgelopen zaterdag werden acht vrijwilligers gehuldigd op het stadhuis met het ‘Ereteken voor Sportverdienste’. Een blijk van erkenning voor hun minstens 25 jarenlange, vrijwillige inzet voor de Roeselaarse sport. De laureaten zijn Abedi Shokofeh (Kon. Gymclub Flink & Fris
The post Eretekens voor

Lees meer »