Beker van West-Vlaanderen petanque opnieuw in het leven geroepen: Gulden Kamer verslaat Den Akker na superspannende finale

In West-Vlaanderen zijn er zo’n zestien petanqueclubs in competitie actief terwijl er een vijftal voor het recreatieve kiezen. Zij mochten zich allen inschrijven voor de Beker van West-Vlaanderen die werd gewonnen door PC De Gulden Kamer uit Sint-Kruis.

)

De Beker van West-Vlaanderen petanque was een stille dood gestorven. Om het competitieaanbod wat uit te breiden en meer speeldagen te hebben, werd een nieuwe formule bedacht om de Beker van West-Vlaanderen opnieuw te lanceren. En met succes, 22 ploegen namen deel. Het leidde tot een finale tussen PC Den Akker uit Oedelem en PC De Gulden Kamer uit Sint-Kruis, zij het met een heen- en terugwedstrijd. Beiden wonnen het treffen op vertrouwde bodem. De Gulden Kamer verzamelde echter een betere score en werd zo de winnaar van de West-Vlaamse beker.

William Deroo, directeur Sport binnen de Petanquefederatie Vlaanderen, afdeling West-Vlaanderen: “We konden rekenen op deelnemers uit diverse uithoeken van onze provincie. Let wel, aan dit bekertornooi konden enkel spelers deelnemen die in de provinciale competitie actief zijn en niet op nationaal niveau spelen.”

Griet Tessier, voorzitter binnen de provinciale federatie knikt. “In het midden van West-Vlaanderen zijn er minder clubs actief. In de Beker van West-Vlaanderen werd overigens ‘à la Française’ gespeeld, met zes tegen zes waarin men in de eerste ronde individueel tegenover elkaar stond, in de tweede ronde met drie doublettes en in de derde ronde met twee triplettes. Binnen het team van zes was het ook verplicht minimum één vrouw op te nemen en zij speelden tegen elkaar.”

Groot thuisvoordeel

Bedoeling is om het bekertornooi alvast verder te zetten. “Voor de volgende editie zullen we de formule wat aanpassen, want in petanque is er een enorm voordeel voor de thuisploeg. In plaats van een directe uitschakeling zullen we eerst starten in poules en daarna vanaf de zestiende finales voor heen- en terugwedstrijden kiezen”, besluit William Deroo. (Alain Creytens)

[email protected]

The post Beker van West-Vlaanderen petanque opnieuw in het leven geroepen: Gulden Kamer verslaat Den Akker na superspannende finale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast, code geel niet van toepassing in West-Vlaanderen

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken donderdag in een persbericht. Er geldt code geel in het land, maar die is niet van toepassing in West-Vlaanderen
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of

Lees meer »

Pros Slachmuylders overleden: de districtsburgemeester die geen homo’s wilde huwen, zat in een Filipijnse cel voor ‘kindermisbruik’

In een ziekenhuis in de Filipijnse stad Tagbilaran op het eiland Bohol is Pros Slachmuylders overleden. Dat bevestigt zijn familie aan onze redactie. De voormalige districtsburgemeester van Berchem zat sinds begin juli opnieuw in de gevangenis op beschuldiging van kindermisbruik, een aanklacht die hij al acht jaar met klem ontkent. Slachmuylders werd 84.

Lees meer »

Populair dorp voert avondklok in om komaf te maken met massatoerisme

Verschillende plaatsen over de hele wereld kampen met problemen door massatoerisme. Zo ook het historische traditionele dorp Bukchon Hanok Village in het centrum van Seoul. De Zuid-Koreaanse autoriteiten leggen toeristen vanaf oktober een strikte avondklok op en verdelen de wijk in kleurzones om de impact te beperken.

Lees meer »

Biden verwart Zelensky met Poetin en Harris met Trump, maar herhaalt dat hij er niet aan denkt de race te verlaten

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag in een persconferentie rond de NAVO-top herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het. De Democraat struikelde af en toe over zijn woorden en zei “vicepresident Trump” toen hij het over zijn vicepresident Kamala Harris had. Eerder op

Lees meer »

Ergste noodweer lijkt voorbij, maar schade op sommige plaatsen aanzienlijk – Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Mechelen

Een zware regen- en onweerszone is vanmiddag en vanavond van zuidwest naar noordoost over ons land getrokken. Het onweer ging gepaard met hevige neerslag, hagel en zware rukwinden. De schade is aanzienlijk. In Kapelle-op-den-Bos werd een jeugdkamp geëvacueerd, in Lippelo bij Puurs-Sint-Amands brandde een boerderij uit na een vermoedelijke blikseminslag en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Volg alle

Lees meer »

Binnenkort meer stiltewagons bij NMBS: “Een groot succes”

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat door met de stiltezones op de trein. Een proefproject op enkele treinen in 2023 was een succes; in de toekomst zullen meer treinen zo’n rustige zitruimte krijgen. Dat blijkt uit het activiteitenverslag dat werd gepubliceerd op de website van de spoorwegmaatschappij.

Lees meer »