Ingelmunster ontvangt Label Sportbedrijf

Het gemeentebestuur van Ingelmunster profileert zich als sportieve werkgever en zet medewerkers aan om meer te bewegen. Deze inzet levert de gemeente voor het eerst het Label Sportbedrijf op.

Sport Vlaanderen reikt dit sportkeurmerk uit aan organisaties die investeren in de gezondheid van hun werknemers door ze voldoende te laten sporten en bewegen. Het toetst de ingediende dossiers af aan een aantal kwaliteitscriteria. En daarin is Ingelmunster met glans geslaagd. Medewerkers kunnen deelnemen aan een workshop rond gezonde levensstijl, een fitheidstest, sportieve middagpauzes … Via fietsleasing promoot Ingelmunster ook het fietsen naar het werk.

Eer en stimulans

Schepen van Sport en Gezondheid Jan Rosseel is trots: “In een tijd waarin het belang van een gezonde levensstijl steeds meer wordt erkend is het een eer om te zien dat Ingelmunster voorop loopt in het bevorderen van fysieke activiteit, niet alleen in onze vrije tijd, maar ook hier op de werkplek. Door ons in te zetten om onze werknemers aan te moedigen meer te bewegen, investeren we niet alleen in hun welzijn, maar ook in de toekomst van ons gemeentepersoneel.”

“Want gezonde, gelukkige werknemers zijn de drijvende kracht achter innovatie, creativiteit en succes. Wanneer we bewegen, voeden we niet alleen ons lichaam maar ook onze geest. We laden onze batterijen op, verfrissen onze gedachten en komen tot nieuwe inzichten. Het label is niet alleen een blijk van erkenning, maar ook een stimulans om verder te gaan op deze weg.”

[email protected]

The post Ingelmunster ontvangt Label Sportbedrijf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

Boer Glenn vervangt hertenboer in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Dat het leven meer is dan werken alleen beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij zijn beide ouders moest afgeven. De jonge veeboer uit Weelde zoekt in het komende ‘Boer zkt vrouw’-seizoen dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het leven. “Je krijgt me niet makkelijk klein, maar toen ik mijn

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »