“Nestor is een prachtig beest”: leeuwenspotters drummen voor nieuwe koning Bellewaerde

Tal van leeuwenspotters keken hun ogen uit op de openingsdag van Bellewaerde. Allen wilden ze een glimp opvangen van Nestor, de nieuwe leeuwenkoning van het park. “Het familiedrama? Dat was schrikken, het blijven beesten hé.”

Nestor! Nestooor! Bryna Carton riep zaterdag meermaals richting de nieuwe leeuwenkoning van Bellewaerde. Tevergeefs, hij vertikte het om dichter te komen. Op de openingsdag van het park trokken heel wat bezoekers naar het leeuwenverblijf. “Bellewaerde kan niet zonder leeuwen en ik ben een grote kattenfan, daarom ben ik nu hier”, vertelt Bryna Carton (42).

“Nestor is een prachtig beest, hé. Hij is veel actiever dan Aru, het mannetje dat ziek werd en vorig jaar overleed. Ook de twee vrouwelijke leeuwen stierven vorig jaar. Ik ben blij dat het park weer leeuwen heeft. Koning Leeuw is tenslotte hun parkmascotte en logo.”

Familiedrama

Bryna komt van Menen, samen met haar dochter en metekindje. Op de trappen bij het leeuwenverblijf proberen ze Nestor wat dichterbij te lokken. “Het is de eerste keer dat we naar Bellewaerde komen op de openingsdag”, zegt Bryna.

“?Uiteraard hoorden we een paar weken geleden over het familiedrama. Het was even schrikken, maar het blijven beesten en dat gebeurt ook in de vrije natuur. Spijtig wel. Blijkbaar was de tijd nog niet rijp genoeg om ze samen te laten. Het is mooi dat Bellewaerde blijft proberen om Nestor te verenigen met Numa, de zus van de overleden Maya. Ze moeten wel hun tijd nemen.”

Grootste geduld

Op de hoogste trede bij het leeuwenverblijf staat Marc Maris (56) uit Moeskroen. Dankzij een lens van bijna een halve meter lang hoeft hij de leeuw niet dichterbij te roepen. Met het grootste geduld maakt hij gedetailleerde foto’s van het dier. “Het is een hobby, een echte passie”, vertelt hij. “Nestor is super. Ik ben gelukkig dat Bellewaerde weer leeuwen heeft.”

“Nestor heeft zijn fans”, ziet parkdirecteur Stefaan Lemey. “Hij doet het zeer goed en de mensen willen weten hoe het met hen gaat. Velen willen mee met de safaritrein die rijdt doorheen het leeuwenverblijf om hem van dichtbij te zien.”

Vertraagde wereldprimeur

Op de openingsdag wou Bellewaerde ook uitpakken met hun “wereldprimeur”. “Helaas zijn onze nieuwe waterattractie Amazonia en de minisplash Rio Do Cacao nog niet operationeel”, zegt Lemey.

“Essentiële onderdelen waren laattijdig geleverd, waardoor de testfases nog niet volledig zijn afgerond. Het Bellewaerdeteam en de attractieconstructeurs doen er alles aan om beide attracties zo snel mogelijk te openen. Nog een tweetal weken geduld.”

Grootste investering

In de nieuwe parkzone Mundo Amazonia waren de nieuwe kiddiecoaster Brazilian Buggies en de vernieuwde River Splash Rio Do Café wel al operationeel. Ook het nieuw horecapunt Tropical Takeaway en souvenirshop Samba Souvenirs zijn open.

“Bezoekers zijn enthousiast over onze nieuwe parkzone, toch een investering van 21 miljoen euro en tot op heden de grootste investering ooit in het park”, aldus Lemey. “De openingsdag verloopt goed. We hebben een mooie opkomst, gelukkig begon het op te klaren doorheen de dag.”

Het park heeft voortaan tien rookzones. “Deze vind je tijdens je bezoek terug op het parkplan. We streven naar een gezonde en aangename omgeving voor al onze bezoekers. Samen bouwen we aan een gezondere toekomst.” (TP)

The post “Nestor is een prachtig beest”: leeuwenspotters drummen voor nieuwe koning Bellewaerde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Minderjarige joyriders van 13, 15 en 16 jaar oud crashen op parking van Makro in Deurne, zwaargewonde jongen ondertussen buiten levensgevaar

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar, maar dat is nu geweken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Team Belgium stuurt met 164 atleten grootste delegatie sinds 1928 naar parijs: “Grote kwantiteit, maar ook veel kwaliteit”

Op de Olympische Spelen in Parijs zullen 164 sporters, 82 mannen en 82 vrouwen, de Belgische kleuren verdedigen. Er zijn ook zestien reserven (negen mannen en zeven vrouwen) geselecteerd. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zaterdag bekend. “Een eerste succes als resultaat van een goede samenwerking”, aldus Cédric Van Banteghem (CEO BOIC).

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »