Dagcentrum H. Hart bestaat 30 jaar

Op 28 maart 1994 opende Zorggroep H. Hart de deuren van een Dagcentrum, toen een nieuw initiatief binnen de muren van Woon- en Zorghotel H. Hart.

Het Dagcentrum startte toen kleinschalig in de living van een afdeling in het Woon- en Zorghotel. Het Dagverzorgingscentrum is voor zorgbehoevende senioren. “Ouderen die thuis wonen maar overdag nood hebben aan verpleging en/of begeleiding zijn welkom in het dagverzorgingscentrum Heilig Hart in de Budastraat in Kortrijk. Geleidelijk groeide de werking, waardoor er vandaag in 2 groepen gewerkt wordt. De ene groep is een beschermde groep voor personen met dementie. Bij hen kunnen we gerichte activiteiten voorzien”, duidt Delfien Meersschaert, coördinator Dagcentrum H. Hart.

“De tweede groep is voor personen met een fysieke problematiek. De doelstelling en focus ligt hier op een nood aan meer sociale contacten. Elke groep krijgt een specifieke begeleiding.”

Gevuld dagprogramma

Er is een dagprogramma met meerdere activiteiten: koken of bakken, relaxatie, volksspelen, gymnastiek. ’s Middags wordt een warme maaltijd met dessert opgediend en na de middagrust is het koffietijd om 14 uur met aansluitend middagactiviteiten. Indien gewenst kan een beroep gedaan worden op thuisverpleging, kinesitherapie, logopedie, pedicure, manicure en het kapsalon.

Als accommodatie beschikt elke leefgroep over een hobbyruimte voor allerhande activiteiten, een goed ingerichte keuken om te koken en te bakken en een rustruimte met relaxzetels. Op 28 maart 2024 bestaat het Dagverzorgingscentrum dus 30 jaar. Dit vroeg om een feestje met een glaasje en een stuk taart.

The post Dagcentrum H. Hart bestaat 30 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

Drie jaar na moord zonder motief in Tielt is onderzoek afgerond

De 22-jarige Jarod D. blijft twee maanden langer in de gevangenis op verdenking van moord. Leander Quintijn wandelde op straat toen hij plots met meerdere messteken aangevallen werd. De jongeman werd niet meteen opgepakt, maar praatte uiteindelijk zijn mond voorbij aan een kennis. Die laatste besloot alarm te slaan. Het onderzoek is inmiddels volledig afgerond.
The post Drie jaar

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

“Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is ondertussen wereldbekend als merk

Machinebouwer Soenen Technology, dat gevestigd is in de Wijnendalestraat in Beveren – waar men nog uitbreidingsplannen heeft –, bestaat 100 jaar. Dat werd gevierd en de directe toekomst oogt ook rooskleurig. We gingen even om tafel met twee co-CEO’s van het bedrijf.
The post “Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »