Deel Marktplein wordt tijdelijke Markttuin

De tijdelijke Markttuin in Harelbeke wordt een combinatie van zit- en picknickbanken, een speelzone met speeltoestellen en heel wat groen en bomen die zorgen voor natuurlijke schaduw. De tuin komt er van 15 juni tot half september. Enkele kortparkeerplaatsen sneuvelen.

Na het heraanleggen van het Marktplein in 2022 luisterde Stad Harelbeke actief naar de groeiende roep van haar inwoners en lokale handelaars naar meer groen en beleving in het hart van de stad. “Wij hadden als college en stadsbestuur ook al meerdere keren nagedacht hoe we het Marktplein konden invullen met een andere benadering. We kwamen tot de conclusie dat we het plein groener, gezelliger en levendiger moesten maken”, duidt burgemeester Alain Top (Vooruit). “In een veranderende wereld erkent het stadsbestuur de noodzaak om flexibel te reageren op nieuwe maatschappelijke uitdagingen en noden. Deze innovatieve transformatie is een antwoord op de vraag naar meer natuur en leefbaarheid in stedelijke omgevingen en wil zorgen voor een levendig en aantrekkelijk stadscentrum.”

Parking Markt

“Een deel van het Marktplein groener maken en een Markttuin creëren biedt een kleinschalig antwoord op toenemende temperatuur in stedelijke omgevingen”, zegt schepen van Milieu Tijs Naert (Groen). Voor de wekelijkse markt wordt gekozen voor een uitbreiding op de Vrijdomkaai tijdens de tijdelijke groenopstelling. “Met leuke acties en de nodige bewegwijzering zorgen we ervoor dat bezoekers hun favoriete marktkraam zeker terugvinden.”

Voor de geplande evenementen op het Marktplein wordt een goede oplossing gezocht in combinatie met de nieuwe markttuin. Met het project verdwijnen ook tijdelijk de kortparkeerplaatsen op het Marktplein. “Deze worden deels gerecupereerd aan de overkant van de straat. Ook langs de Vrijdomkaai en op het binnenplein van het Marktplein kan uiteraard nog steeds geparkeerd worden. Vanaf nu willen we dit zeer herkenbaar maken onder de noemer Parking Markt en niet meer Parking Binnenhof”, aldus Alain Top, die alle inwoners uitnodigt om deze unieke Markttuin te komen ervaren en hun mening te geven. “We zijn zeer benieuwd wat de Harelbeekse inwoners van het project vinden en zullen alle inwoners, maar ook toevallige bezoekers, bevragen op verschillende manieren.”

The post Deel Marktplein wordt tijdelijke Markttuin is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »