Kwartaaloverzicht valutamarkten: veilige havens staan onder druk

17:17 De Zwitserse frank en de yen zijn in het eerste kwartaal met bijna 5 procent gedaald, omdat de rente in Zwitserland en Japan laag blijft. 

Meer krantenkoppen in België

VTM-journalist Robin Ramaekers deelt foto uit ziekenhuis met cameraman: “Gebroken oogkas en kogelwonde, maar vooral pijn aan de binnenkant”

VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Zwaardere straf voor doodrijder van studente Hannelore (21): “Vier jaar cel voor totaal misprijzen van de verkeerswet”

“We zijn opgelucht. Dat het proces dat een lijdensweg was eindelijk achter de rug is én dat hij zwaarder gestraft werd. Laat dit een signaal zijn voor de maatschappij: zo gedraag je je niet in het verkeer.” De familie van studente Hannelore Reyniers (21) is opgelucht nu doodrijder Wesley D. (43) zwaarder gestraft werd in beroep. Hij kreeg vier jaar

Lees meer »

Trumps running mate JD Vance zet een hoffelijk debat het best naar zijn hand, Tim Walz eindigt sterker dan hij begint

Het debat tussen de 2 Amerikaanse vicepresidentskandidaten verliep beleefder dan verwacht. Democraat Tim Walz begon nerveus en schichtig, maar won gaandeweg aan overtuigingskracht. De Republikein JD Vance toonde zich van meet af aan zelfzeker. Hij nam bij momenten ook opmerkelijk gematigde standpunten in zonder daarom Trumps radicalere ideeën af te vallen. De slotsom is vermoedelijk dat Vance meer punten scoorde

Lees meer »

Kevin De Bruyne zal ook in november niet aansluiten bij de Rode Duivels: “Om voor zijn lichaam te kunnen zorgen”

Zoals al geweten was: door een blessure géén Kevin De Bruyne (33) bij de selectie van de Rode Duivels voor het komende Nations League-tweeluik. Maar ook in november zal de aanvoerder er al zeker niet bij zijn, ongeacht zijn fitheid. Dat kwam hij overeen met bondscoach Domenico Tedesco. “Maar wanneer het écht telt – het WK en de kwalificaties -,

Lees meer »

Yellow Dragons is nieuw in het dameszaalvoetbal

In de damesliga Ter Straeten zaalvoetbal in Varsenare werd de competitie voor dit seizoen uitgebreid naar zeven ploegen. Yellow Dragons is een nieuwkomer.
The post Yellow Dragons is nieuw in het dameszaalvoetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kaartclub Café ‘t Verschil weer van start

In de Vuurtorenwijk kan je opnieuw kaarten in Café ‘t Verschil aan de Moreauxlaan 101. Na drie jaar hebben de oprichters, onder leiding van Claudine Vanacker, noodgedwongen de fakkel doorgegeven aan een vernieuwd bestuur. Er wordt nu geopteerd voor de keuze tussen manillen of rami-bridge. De club komt om de twee weken samen, op de
The post Kaartclub Café

Lees meer »

Vier maanden cel voor hardleerse havenindringer die agenten bedreigde met handgebaar in Zeebrugge

Toen Kamal A. betrapt werd in de Zeebrugse haven, maakte hij dreigende gebaren naar de politie en enkele veiligheidsagenten. De Marokkaanse twintiger kreeg hiervoor vier maanden cel. In een ander dossier riskeert hij ook nog eens dertien maanden cel.
The post Vier maanden cel voor hardleerse havenindringer die agenten bedreigde met handgebaar in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël wist exact waar hij zat en hoe groot zijn bunker was: dood van Hezbollah-leider Nasrallah is resultaat van jarenlang inlichtingenwerk

De Israëlische luchtmacht heeft de afgelopen week binnen 36 uur ongeveer 2.000 doelen getroffen in Libanon. Met als kers op de taart de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (64). Zijn dood en die van andere kopstukken van Hezbollah blijken het resultaat te zijn van jarenlang inlichtingenwerk door de Israëlische geheime dienst.

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

Israël bombardeert belangrijke grensovergang tussen Libanon en Syrië – Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Wordt X.M. in beroep toch nog veroordeeld voor ongeval waarbij Kayleigh (14) om het leven kwam?

Het is ondertussen al meer dan vijf jaar geleden dat de 14-jarige Kayleigh uit Asse om het leven is gekomen bij een verkeersongeval in Nieuwerkerken. De vermeende bestuurder X.M. werd in 2023 vrijgesproken. Plots dook er echter een nieuw verhoor op in het dossier, waardoor M. toch nog een celstraf kan oplopen op zijn beroepsproces. “Het strafonderzoek is niet volgens

Lees meer »