Piet De Groote bij lancering nieuwe partij: “Ik sluit geen enkele coalitie uit, ook niet met Gemeentebelangen”

Bij de voorstelling van de nieuwe partij ‘Ja! waarmee ex burgemeester van Knokke-Heist Piet De Groote – die zoals bekend aan de kant werd geschoven door zijn eigen Gemeentebelangen – naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt, liet hij weten geen enkele coalitie uit te sluiten. Zélfs niet met Gemeentebelangen. “Ik leef niet in het verleden en kijk alleen naar de toekomst”, aldus De Groote.

Donderdagvoormiddag stelde Piet De Groote de nieuwe partij voor waarmee hij in oktober terug naar de verkiezingen trekt. De Groote steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken: hij wil de sjerp terug. Daarvoor is hij dus naarstig bezig met het samenstellen van een volle verkiezingslijst, dus met 31 plaatsen. De Groote laat zich in zijn poging tot een politieke comeback ook professioneel begeleiden. Hij stelde Alain Boone aan als campagneleider. Boone is oprichter, en nu nog bestuurder van het communicatie- en marketingkantoor Kwink. Hij richtte ook het bureau Liquid Society op, dat hij in 2023 overliet. “Ik heb zo’n dertig jaar ervaring met politieke campagnes”, zegt de man. “In Brugge heb ik de winnende campagnes gedaan voor de latere burgemeester Patrick Moenaert (CD&V), Renaat Landuyt (Vooruit) en Dirk De fauw (CD&V). En nu is het mijn vaste ambitie om Piet De Groote terug naar het burgemeesterschap te begeleiden. Het zal alleszins een boeiende uitdaging zijn.”

Over de lijstvorming werd op de voorstelling nog niet veel gezegd, al begrepen we wel dat momenteel ongeveer de helft van de plaatsen ingevuld zijn. “In principe hebben zelfs bijna genoeg geïnteresseerden voor een volledige lijst maar we moeten zorgen voor een goed evenwicht: dus jong en oud, man en vrouw, ervaren en vernieuwend en ook een regionale spreiding om de hele gemeente Knokke-Heist goed te vertegenwoordigen”, zegt Piet De Groote. Of De Groote bepaalde partijen op voorhand uitsluit voor een coalitie, willen we nog weten van de voormalige burgemeester. “Ik sluit niemand uit. Neen, ook Gemeentebelangen niet. Ik leef niet in het verleden en kijk alleen naar de toekomst.”

The post Piet De Groote bij lancering nieuwe partij: “Ik sluit geen enkele coalitie uit, ook niet met Gemeentebelangen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »

Verdacht overlijden van voormalig Wit-Russische ambassadeur in Duitsland

De voormalige Wit-Russische ambassadeur in Duitsland, Denis Sidorenko, is op 48-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Minsk maakte alleen bekend dat de man overleden is, zonder de doodsoorzaak mee te delen. Onafhankelijke Wit-Russische media die in het buitenland in ballingschap werken, meldden dat Sidorenko op 24 juni uit het raam van een hoog gebouw

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »