Tijdens de paasvakantie escaperoom in Nationaal Tabaksmuseum ontdekken

Voor wie op zoek is naar een leuke invulling van de paasvakantie, dan is de escaperoom in het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat in Wervik alvast een aanrader. Het gaat om een interactief spel waarbij een groep mensen samen puzzels, raadsels en uitdagingen ontdekken en proberen op te lossen binnen een bepaalde tijd om zo uit de kamer te kunnen ontsnappen. Donderdagavond vond de officiële opening plaats. Voor de komende weken zijn er al 24 reservaties.

De pop-up escaperoom R.I.P. Philippe zal voor groepjes tot maximum acht personen toegankelijk zijn vanaf zaterdag 30 maart tot eind november. “We hopen vooral jonge mensen aan te trekken, twintigers en dertigers”, zegt Steven Masil, coördinator Museum, Toerisme en Erfgoed. “Ook bedrijven en onze inwoners. Het eerste deel van ons museum ging open in 1987 en er zijn mensen die hier al twintig jaar niet zijn geweest. Dat kan natuurlijk niet en die mensen willen we naar binnen lokken. Voor alle duidelijkheid: het gaat om een fictief verhaal. Interactief, speels en aantrekkelijk

“De inrichting van een escaperoom lag al een tijdje in een schuif bij de toeristische dienst maar kreeg geen uitwerking door gebrek aan tijd, ruimte en de nodige expertise”, zegt schepen van Toerisme Geert Bossuyt (Vooruit). “Tot het idee opnieuw kwam bovendrijven. Met de escaperoom kunnen we het tabaksverhaal op een vernieuwende manier brengen.”

De afgelopen weken kwamen er heel wat groepjes de escaperoom testen en ze waren allemaal vol lof. Het schepencollege deed dat maandagnamiddag. “Het is fantastisch en bijzonder sfeervol opgebouwd”, aldus de schepen. “Het fungehalte is ook top. Wie komt zal versteld staan hoe ingenieus alles in elkaar werd gestoken.”

Verhaal

Het fictief verhaal gaat over tabaksmagnaat Philippe Vander Peuk. Hij staat aan het hoofd van een machtig familie-imperium dat door opeenvolgende generaties werd opgebouwd. De man wordt vergiftigd. Net vóór zijn overlijden kan hij zijn duistere verleden nog aan zijn echtgenote opbiechten maar zijn verhaal is verre van volledig… De deelnemers aan het spel krijgen de opdracht het geheim te onthullen en zo zijn naam te zuiveren. Siska Lecompte van toneelgilde Hoger Op Wervik speelt de rol van die echtgenote.

Het escaperoom bevindt zich in het tweede deel van het museum waar er andere jaren een tijdelijke tentoonstelling was. De externe expertise voor de inrichting vond men bij Carla Alaimo van Fun@Escapegames (Komen). Ze is gespecialiseerd in de ontwikkeling van uiteenlopende escapespelletjes, zowel indoor als outdoor. Zelf baat Carla met Com’in & Escape en Al Capone twee heel leuke escaperooms uit. “Het resultaat is verbluffend”, aldus Carla tijdens de officiële opening. “Ik kon rekenen op een topteam medewerkers. Alles klopt. Het tweede deel van het museum is alvast de ideale ruimte voor de inrichting van een escaperoom.” Na een introductie van een kwartier krijgen de deelnemers een uur om te ontsnappen uit de escaperoom.

Promotie

De Dienst Toerisme zet maximaal in op de promotie. “Vandaag gaat nog een e-letter de deur uit naar ons adressenbestand dat een 3.000-tal contacten telt”, zegt Kris Deronne, deskundige toerisme. “Komend weekend start ook een betalende promocampagne via sociale media.”

“In de loop van volgende week volgt een mailing naar de Wervikse ondernemers, als suggestie voor hun eventuele teambuilding. De komende weken schrijven we ook bedrijven en organisaties in de buurgemeentes aan.

Voor het onthaal en de briefing van de deelnemers buiten de reguliere openingsuren rekent het museum op hosts (betaalde vrijwilligers). Zij komen tijdens het spel zelf niet tussen. “Onze poel met vrijwilligers telt intussen een kleine 20-tal personen”, zegt Deronne. “Er komen nog steeds kandidaturen binnen. De permanentieplanning krijgen we dus aardig vlot rond.”

Praktisch

Er is keuze uit vaste tijdsblokken: dinsdag tot en met vrijdag om 10, 14, 16, 18 of 20 uur. Tijdens het weekend en op feestdagen om 14.30 uur, 18 of 20 uur. De deelnameprijs is afhankelijk van groepsgrootte en gekozen tijdstip. Tijdens openingsuren: 100 euro per groep tot 5 pers, plus 20 euro per persoon extra. Buiten de openingsuren: 125 euro per groep tot 5 personen, plus 25 euro per persoon extra.

Alle info en reserveren via www.nationaaltabaksmuseum.be/escaperoom

The post Tijdens de paasvakantie escaperoom in Nationaal Tabaksmuseum ontdekken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »

Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan”

Tijdens de Cadet Challenge volgend weekend, die voor de zevende keer op rij in Zandvoorde plaatsheeft, zijn er in hun categorie zo’n zeventig renners waar ze in drie reeksen worden ingedeeld.
The post Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »