iNOA is nieuwe naam na samensmelting van Sint-Idesbald en Sint Jan de Deo

Sint-Idesbald, de koepelnaam voor dienstverlening voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking en onderwijs, en Sint Jan de Deo uit Handzame werden recent één organisatie. Het sein om ook een nieuwe naam te lanceren: iNOA.

Toen in 2022 bleek dat Sint-Idesbald, met naast hoofdvestiging op De Zilten in Roeselare ook verschillende andere vestigingen heeft, en Sint Jan De Deo uit Handzame samen één organisatie zouden worden, startte men een traject op om een nieuwe naam te vinden. “Medewerkers uit de verschillende werkingen werden betrokken en elke medewerker kon ook zelf een voorstel doen voor de nieuwe naam”, aldus Pascal Van Parys, algemeen directeur binnen Sint-Idesbald.

Uiteindelijk werd voor de naam iNOA gekozen waarbij de ‘i’ staat voor innovatie en NOA onder andere verwijst naar de Ark van Noah waar de passagiers ondanks de storm toch veilig waren. “Er is bewust gekozen voor een naam die atypisch kan aanvoelen voor een organisatie binnen welzijn en onderwijs. Een korte naam met een positieve bijklank die de volledige lading van hetgeen we doen dekt”, aldus Van Parys.

Donderdagavond werden de medewerkers op de hoogte gebracht van de nieuwe naam, de ouders van de jongeren die verbonden zijn aan de organisatie krijgen een brief met uitleg in de bus.

Geen grote wijzigingen binnen werking

Die naamsverandering komt er net in het jaar waarin Sint-Idesbald zeventig jaar bestaat. “De organisatie en dienstverlening blijft ongewijzigd. Voor de ongeveer duizend kinderen, jongeren en volwassenen in begeleidingstrajecten en de driehonderd leerlingen zal enkel het logo en de naam veranderen. Ondertussen blijven we vernieuwen, volharden en verbinden.”

The post iNOA is nieuwe naam na samensmelting van Sint-Idesbald en Sint Jan de Deo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Testaankoop vraagt verbod op populair geneesmiddel Sinutab

Consumentenorganisatie Testaankoop vraagt een verbod Sinutab, het geneesmiddel tegen neusverstopping met hoofdpijn. Ook professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) roept op tot een voorzichtiger gebruik. Het risico op een beroerte of hartaanval wordt immers onderschat. Dat schrijft ‘Het Laatste Nieuws’ woensdag.

Lees meer »

Nils (14) heeft grote ambities in de kartingwereld: “De droom om F1-piloot te worden, blijft levendig”

Nils Lelaure (14) uit Kortrijk heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een talent in de kartingwereld. Al op jonge leeftijd raakte hij gebeten door de snelheid en competitie, en sinds vijf jaar neemt hij deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland. In 2021 eindigde Nils als achtste in de mini-categorie van de Coupe de France, een knappe prestatie voor

Lees meer »

Oceanen warmen dubbel zo snel op als 20 jaar geleden

De snelheid van de opwarming van de oceanen is sinds 2005 bijna verdubbeld. Daarnaast heeft meer dan een vijfde van de oppervlakte van de oceanen wereldwijd in 2023 een ernstige hittegolf doorgemaakt. Dat blijkt uit een rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus dat maandag is gepubliceerd.

Lees meer »

Anderlecht draait knap mee bovenin, Cercle virtueel zelfs leider: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Zes op zes voor Anderlecht in de Europa League, nadat het knap won op het veld van Real Sociedad. Daardoor draait paars-wit bovenaan mee – het staat op basis van doelsaldo momenteel derde. Union ontmoet vanavond nog Bodo/Glimt, op zoek naar een eerste zege in Europa. In de Conference League speelt AA Gent tegen het grote Chelsea, Cercle opende geweldig

Lees meer »

Derde verdachte opgepakt voor parenclubmoord in Maaseik: 40-jarige ex-vriend van uitbaatster mee in complot?

In het onderzoek naar de moord op Bert Heijmans (57) uit Neeroeteren is een derde verdachte aangehouden. Dit schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de krant gaat het om de 40-jarige ex-vriend van de uitbaatster van de parenclub 7 Sins in Maaseik waar de moord drie weken geleden werd gepleegd. De opgepakte Nederlander met Thaise roots ontkent dat hij hierbij betrokken

Lees meer »

Opnieuw waarschuwing voor ‘recovery room’-fraude: slachtoffers beleggingsfraude krijgen ‘hulp aangeboden’ van onbekenden

De financiële waakhond FSMA waarschuwt de bevolking opnieuw voor zogenaamde “recovery room”-fraude, waarbij oplichters slachtoffers van beleggingsfraude nog eens in de val lokken door zogezegd hulp te bieden. Soms stellen ze zelf hun diensten voor, maar het gebeurt ook dat slachtoffers via eigen opzoekingen in contact komen met de fraudeurs.

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen tegen Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »

Nooit eerder geziene stoelendans in Knokke-Heist

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 31 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Knokke-Heist, zetelen er vandaag nog 24 in de gemeenteraad.
The post Nooit eerder geziene stoelendans in

Lees meer »

Opnieuw orkaan op komst naar Florida? Meteorologen houden ontwikkelingen in Golf van Mexico nauwgezet in de gaten

Het zuidoosten van de VS is nog maar amper bekomen van de verwoestende impact van zware orkaan Helene of er staat al een nieuwe bedreiging klaar. Want in de komende dagen kan er zich boven de Westelijke Caribische Zee mogelijk een nieuwe tropische depressie ontwikkelen volgens de laatste weermodellen. Tegen het weekend zou die zelfs tot een orkaan kunnen uitgroeien.

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »