Gouden plaat voor ‘de Elvis van Poperinge’

Elvis Presley werd slechts 42, Johnny Carton is al dubbel zo oud maar blijft z’n idool imiteren met uitzonderlijke overgave en schwung. De King van Poperinge werd nu bekroond met een gouden plaat, een verrassing voor zijn show in een volgepakt Huize Proventier.

In de oudere kringen van de Hoppestad circuleren verschillende bijnamen voor ‘hun’ Johnny Carton: van de Elvis Presley over de Mick Jagger tot de Will Tura van Poperinge. “Tuurtje en ik zijn samen soldaat geweest in 1958 in Lombardsijde en in de kantine stonden we dikwijls op de tafels te zingen”, mijmert Johnny. “Tuurtje was toen nog niet bekend en vroeg me met hem mee te gaan naar Brussel om het te maken, maar ik kreeg het niet over mijn hart om Poperinge te verlaten.”

Extra stoelen

In zijn stad introduceerde Carton rock-’n-roll als Elvis-imitator. Op zijn 84ste demonstreerde de zanger zijn moves in het Poperingse woonzorgcentrum Huize Proventier. Het personeel moest in allerijl extra stoelen verhuizen voor zo’n 270 toeschouwers, die ook van buiten het woonzorgcentrum afzakten naar de bistro.

“Ik ben een oude rocker en een oude rakker”, grapte Johnny tussendoor. De doorwinterde entertainer begon op zijn vierde met zingen in het café van zijn groottante aan de zijde van zijn oom met de accordeon. Ook op zijn gezegende leeftijd kreeg hij tal van senioren aan het klappen en het dansen. Marcella Regheere (84) ging Johnny zelfs een dikke zoen geven op het podium. “Ik ben de zus van Jef, ooit de eerste gitarist van Johnny. Hij zorgt weer voor een geweldige show”, vertelde ze.

Gouden plaat

Het stadsbestuur verraste de Poperingse rockster op het podium met een gouden plaat. “Als bekroning voor zijn buitengewone carrière van tachtig jaar en de vele mooie momenten die hij ons bezorgde”, aldus schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen). “Behalve zijn optredens in talloze cafés werd hij vaak gevraagd op bruiloften en jubilea. Johnny maakte ook liedjes voor de stad, zoals het Hoppelied.”

“Ik noem dat lied de Brabançonne van Poperinge”, zegt Johnny. “Ik werk aan een nieuw lied voor mijn stad: de kerstsingle Winter in Poperinge.” (TP)

The post Gouden plaat voor ‘de Elvis van Poperinge’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »