Betsy Casteleyn (72) van café ‘t Vissershoveke in Oostrozebeke overleden na slepende ziekte

Nadat begin deze maand de populaire huisarts Marc Verschoore geheel onverwacht kwam te overlijden, verliest Oostrozebeke alweer een zeer populaire figuur. Op 26 maart is Betsy Casteleyn van café ‘t Vissershoveke op 72-jarige leeftijd overleden na een gevecht tegen een slepende ziekte.

Betsy Casteleyn was zonder meer een begrip in Oostrozebeke. Dit niet alleen op de Verre Ginste, waar ze het café ‘t Vissershoveke uitbaatte, maar ook in het hele dorp. Haar kroeg was namelijk de thuishaven van wandelaars en fietsers. Zeg maar dat het de best draaiende kroeg was van Oostrozebeke.

Ziek

De intussen 72-jarige Betsy was al een tijdje erg ziek en uiteindelijk heeft zij het loodje moeten leggen tegen die vreselijke slepende ziekte. Haar dochter Dominique Lefebre hield intussen de kroeg draaiende. Wij hadden nog een uitgebreid interview met haar naar aanleiding van haar zeventigste verjaardag en de vijftigste verjaardag van haar café ‘t Vissershoveke. Een gegeven dat zij met haar klanten uitgebreid heeft gevierd. Toen liet Betsy zich ontvallen: “‘t Vissershoveke is mijn plek waar ik samen met mijn klanten honderd jaar wil worden”. ‘t Vissershoveke in de Kruisstraat op de Verre Ginste is tot op vandaag een heel populaire café. Zeg maar een pleisterplaats voor wandelaars, vissers, vinkeniers en terrasjesmensen van middelbare leeftijd. Het was er bij Betsy altijd oergezellig want ze verwende haar klanten met haar eeuwige glimlach, haar knappe verschijning en vooral met een verzorgd biertje, koffie en een pannenkoek of andere versnaperingen.

‘t Vissershoveke van Betsy is ook de enige kroeg op de Verre Ginste die de moeilijke tijden voor de horeca heeft overleefd en dat niettegenstaande het rookverbod en de sterke limieten op het drinken van alcohol.

Naam café verwijst naar overleden echtgenoot

De naam het ‘t Vissershoveke was afkomstig van haar overleden man Emiel Lefebre. Hij bouwde zijn boerderij en de omliggende terreinen om tot een sportlocatie voor het liefhebbersvoetbal en de aangelegde putten waar gretig kon gevist worden op forel.

Op 25 april 1972 is Betsy samen met haar man gestart met de uitbating van het ‘t Vissershoveke, waar naast de vijvers ook een gezellige kantine werd neergepoot. Betsy die aanvankelijk meehielp op de boerderij van haar man schakelde in 1972 over tot de fulltime uitbating van het café en dit tot op vandaag. Betsy wist ons bij haar zestigste verjaardag nog toe te vertrouwen dat het uitbaten van het ‘t Vissershoveke iets was dat zij geweldig graag deed, vooral omdat ze een fantastisch publiek had.

Betsy werd geboren in Ingelmunster op 29 januari 1952 en overleed in Tielt op 26 maart 2024. Ze was de weduwe van Emiel Lefebre. De afscheidsdienst vindt plaats in de Ginstekerk op 30 maart 2024 om 10.30 uur gevolgd door crematie en bijzetting in een urnenkelder op de begraafplaats op de Ginste. Ze laat haar dochter Dominique Lefebre na en haar kleinkind Marvin Vanluchene.

The post Betsy Casteleyn (72) van café ‘t Vissershoveke in Oostrozebeke overleden na slepende ziekte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

Kitesurfer verdrinkt en wordt verscheurd door haaien in Nieuw-Caledonië

Een kitesurfer is op een tragische manier aan zijn einde gekomen in Nieuw-Caledonië. De 39-jarige man was met een vriend aan het surfen toen hij in het water verstrikt raakte in de touwen van zijn kite en het bewustzijn verloor. De vriend diende eerste hulp toe, maar moest die staken door een aanval van verschillende haaien. Het slachtoffer verdronk en

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »