Van Tigchelt wil overbevolking in gevangenissen terugdringen en agressie tegengaan

Op het overleg met de gevangenisvakbonden van donderdag zal minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) maatregelen voorstellen om de overbevolking terug te dringen en de agressie tegen te gaan. Dat zegt de minister in een korte verklaring, nu het overleg met de vakbonden is gestart.

De vakbonden willen dat de overbevolking, het personeelstekort en de agressieproblematiek prioritair worden aangepakt, zo zei Alain Blancke van de christelijke vakbond ACV donderdagochtend voor de start van het overleg.

Verlengd penitentiair verlof

De minister zegt in de verklaring dat hij begrip heeft “voor de bezorgdheden omtrent het plaatstekort in de gevangenissen en de werkdruk”. Van Tigchelt zegt dan ook maatregelen te zullen voorstellen om de overbevolking terug te dringen en agressie tegen te gaan.

Volgens de minister is de overbevolking de voorbije weken al afgenomen door maatregelen rond onder meer het verlengd penitentiair verlof.

Geen grondslapers meer

De bijkomende maatregelen moeten de gevangenispopulatie op de korte termijn verder doen afnemen. Van Tigchelt wil “ervoor zorgen dat er geen grondslapers meer zijn in de gevangenissen”, klinkt het.

De justitieminister wil ook dat de veiligheid van gedetineerden en personeel te allen tijde kan worden gegarandeerd en zal ook daarover in overleg gaan met de vakbonden, staat nog in de mededeling.

The post Van Tigchelt wil overbevolking in gevangenissen terugdringen en agressie tegengaan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

Volgens de exitpolls wint de Britse oppositiepartij Labour de Britse parlementsverkiezingen met overwicht. De partij van Keir Starmer zou maar liefst 410 van de 650 zetels in het parlement kunnen claimen. De Tories van premier Rishi Sunak volgen op ruime afstand en zakken weg tot 131 zitjes. De Liberal Democrats gaan van 11 naar 61 zetels. Reform UK, de nieuwe

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »

Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van de Makers

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel ‘Handmade in Brugge’ en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot ‘Most Wanted Souvenir’.
The post Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van

Lees meer »