Moeilijke zoektocht naar nieuwe algemeen directeur in Mesen: “Niemand slaagde in de eerste examenronde”

Na het afscheid op de gemeenteraad van algemeen directeur Patrick Florissoone zal Elisha Leire – voorheen stafmedewerker bij de stad – vanaf 1 april de taak van waarnemend algemeen directeur van de stad Mesen op zich nemen. Intussen staat de vacature voor algemeen directeur nog open tot zondagavond.

Op de gemeenteraad van maandag 25 maart werd haar voorganger, algemeen directeur Patrick Florissoone, uitgezwaaid. “Het was een gemoedelijke gemeenteraad waarin we op passende wijze afscheid namen van Patrick”, vertelt burgemeester Sandy Evrard (MLM). “Ik heb 30 jaar, waarvan 23 jaar als burgemeester en zeven jaar als schepen, met Patrick mogen samenwerken. Vorige week kroop ik in mijn pen om een mooi afscheidswoord voor hem te schrijven. Naast de professionele context waarin we steeds goed samenwerkten, waren we daarnaast ook goede vrienden. We kenden elkaar door en door en waren twee handen op één buik.”

In de zoektocht naar een opvolger werd nu al voor de tweede keer een examen uitgeschreven. “In de eerste ronde slaagde er niemand. Als faciliteitengemeente zijn de taaltesten niet van de poes. Je moet zowel Nederlands als Frans onder de knie hebben.”

Stafmedewerker

Aangezien er nog geen algemeen directeur is, is er vanaf maandag een waarnemend algemeen directeur. Die functie wordt door Elisha Leire ingevuld. “Elisha is intussen een tweetal jaar in dienst bij de stad Mesen. Ze is een Mesense, die eerder ook al op onze lijst stond. Tot nu toe vervulde ze de job van stafmedewerker. Ze kent dus al het reilen en zeilen van onze stad. Vanaf 1 april wordt ze waarnemend algemeen directeur, noodplanningsambtenaar en GAS-ambtenaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze dit goed zal doen. Bovendien verdwijnt Patrick niet van de aardbol, hij staat paraat voor het nodige advies.”

Procedure

Kandidaten voor de vacature kunnen zich nog aanmelden tot en met zondagavond 23.59 uur. De procedure omvat zowel een taalexamen (schriftelijk en mondeling), een kort mondeling gedeelte, een jurygesprek met managementcase en een assessment.

De vacature vind je hier.

The post Moeilijke zoektocht naar nieuwe algemeen directeur in Mesen: “Niemand slaagde in de eerste examenronde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wie vertrekt er dit weekend op reis? En zijn jullie valiezen al gemaakt??
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »