Ghelamco ziet schulden stijgen ondanks winst in tweede jaarhelft

08:37 Dankzij een goede tweede jaarhelft beperkte Ghelamco het verlies in 2023. Maar het vastgoedbedrijf van de familie Gheysens ziet zijn schulden verder stijgen. 

Meer krantenkoppen in België

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: felle neerslag, hagel en weggewaaide dakpannen in Vlaanderen en Wallonië

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die studente Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed op een weg waar hij niet mocht rijden, hoopte wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket én de familie van het slachtoffer. “Wij zijn opnieuw teleurgesteld in die man”, zegt de mama van

Lees meer »

Hoe verboden sketch over Jan Jambon vuur aan lont stak: de échte reden achter ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir

Het merendeel van het VRT-personeel noemt Lotte Vermeir (39) ‘joviaal, intelligent en integer’, maar toch werd de VRT-netmanager na intern onderzoek de laan uitgestuurd. Ze kon geen vuist maken in een omgeving vol spierballenrollende alfamannetjes, zo blijkt, maar er was ook de metersdiepe vete met VRT-CEO Frederik “politiek schoothondje” Delaplace. “Hij wilde het onderzoek aangrijpen om van Lotte af te

Lees meer »