Steenuil-award Natuurpunt gaat naar beheerploeg: “Met coördinator Danny als natuurrots”

Jaarlijks houdt Natuurpunt Zwevegem, dat bijna de kaap van 600 leden-gezinnen bereikt heeft, een ledenfeest gekoppeld aan de algemene vergadering. Dit jaar ging het feest door in het kasteel van Banhout met zo’n 80 aanwezigen. “De recentste jaren wordt er gekozen voor een natuurwandeling langs enkele van onze natuurgebieden en met een versnapering onderweg. Zo werd er dit jaar gewandeld in en rond het Banhoutbos”, vertelde ons Eddy Loosveldt van Natuurpunt.

“Onze vereniging zet zich in voor meer en betere natuur. Vorig jaar werd in Sint-Denijs, in de Brucqstraat 32 are aangekocht en wordt er nog een poel aangelegd. In de Klijte in Moen werd 70 are in het Europees beschermd Habitatgebied in beheer genomen. Dit wordt nu ingericht”, zegt Eddy Loosveldt van Natuurpunt.

“In Zwevegem-Knokke, langs de Keiberg, zijn plannen in opmaak voor de inrichting en bebossing van 1,9 hectare. Eind 2024 wordt er bebost. In totaal betekent dat voor 2023 bijna 3 hectare die zich gegarandeerd als natuur kunnen ontwikkelen.”

In totaal heeft Natuurpunt Zwevegem 38,5 hectare in beheer, waarvan 17,5 hectare in eigendom. “Deze eigendommen zijn er volledig dankzij de niet-aflatende inspanningen van de lokale afdeling”, aldus Eddy Loosveldt. Traditiegetrouw wordt er een Steenuil-award uitgereikt aan een verdienstelijke Natuurpunter. Dit jaar werd deze uitgereikt aan de voltallige beheerploeg. “Onze beheerploeg bestaat uit een 15-tal vrijwilligers die in 2023 zo’n 1.005 manuren hebben gepresteerd, gespreid over 37 werkdagen. We kunnen wel natuurgebied blijven aankopen, maar dat moet ook beheerd worden. Die beheerploeg is daarvoor een onmisbare sleutel.”

Natuurrots

Daarom wilde men de beheerploeg danken voor de vele uren vrijwillige inzet om de natuur in Zwevegem te laten ontwikkelen. “Coördinator is Danny Deceukelier die een natuurrots is waarop het bestuur van Natuurpunt Zwevegem al jaren met een gerust hart kan bouwen. De Steenuil-award gaat ook gigantisch dik verdiend naar Danny en zijn voltallige beheerploeg van Natuurpunt Zwevegem”, besloot Eddy Loosveldt. (GJZ)

The post Steenuil-award Natuurpunt gaat naar beheerploeg: “Met coördinator Danny als natuurrots” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »