Wordt Wevelgemse Yarne (20) de nieuwe Homo Universalis?

Wevelgemnaar Yarne Supply (20) is een van de 17 West-Vlaamse kandidaten die meestrijden om de titel van Homo Universalis in het nieuwe seizoen. Met zijn 20 jaar is hij meteen ook een van de jongste kandidaten van dit jaar.

Yarne is student media en business-entertainment aan Hogeschool Vives in Kortrijk. In zijn vrije tijd speelt hij toneel in Moorsele, spreekt hij graag af met vrienden en is hij terug te vinden op een voetbalplein. “Ik had op voorhand het doel om aan mijn fysiek te werken ter voorbereiding van het programma, maar dat is min of meer mislukt”, lacht Yarne.

Provincie groepje

“Zowel voor als achter de schermen was het een unieke ervaring. Het waren heel leuke, maar soms wel heel stresserende opdrachten. Ook de groep was druk, maar heel aangenaam. Je leert natuurlijk in een keer 99 andere mensen kennen. Dat maakte het voor mij interessant om te weten hoe ik in zo’n grote groep ben en hoe ik ermee omga”, vertelt Yarne.

“Al vanaf het begin merkte je dat de kandidaten vooral naar anderen uit dezelfde provincie trokken. Iedereen had eigenlijk zijn eigen, ‘veilige’ provincie groepje. Je zat met diezelfde mensen ook elke dag lang in de auto. Zo leer je elkaar op een andere manier kennen en dat creëert al snel een band”, legt Yarne uit.

Exotische reis

Op de vraag waar hij naartoe zou gaan met het prijsgeld als hij zou winnen, moet Yarne niet lang nadenken. “Thailand spreekt mij heel erg aan. Ik weet niet precies waarom, maar het lijkt me een leuk land en het klinkt exotisch. Zeker de cultuur en het eten zou ik willen ontdekken. De rest van het geld zou ik dan investeren in korte tripjes.”

Wie weet zien we Yarne nog eens terug op tv, want hij zou ook graag meedoen met andere programma’s. “Elke ervaring die ik opdoe in de media-wereld is een mooie kans om het werkveld te leren kennen. De productie van elk programma is verschillend, dus het is leuk om alles achter de schermen eens mee te maken”, vertelt Yarne. “Het leuke aan Homo Universalis is dat het niet voor de hand ligt, zoals De Mol of Big Brother.”

‘Homo universalis’, vanaf zaterdag 30 maart om 20.50 uur op VRT1.

The post Wordt Wevelgemse Yarne (20) de nieuwe Homo Universalis? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »

Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden

Henk Stevens (01/12/1967 – 28/06/2024) is op vrijdag 28 juni onverwacht op 56-jarige leeftijd overleden. Henk laat drie kinderen Nona, Lou en Roef en zijn partner Sofie achter.
The post Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »