LIVE GAZA. “Minstens drie doden na Israëlische bombardementen op huizen in Rafah”

Bij bombardementen door Israël op twee woonhuizen in de Zuid-Gazaanse stad Rafah zijn deze ochtend minstens drie doden en verscheidene gewonden gevallen. Dat meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Israëlische troepen bestormden ook het Nasser-ziekenuis in de stad Khan Younis. Gisteravond werden nog twaalf mensen, onder wie volgens ‘Al Jazeera’ ook kinderen, gedood bij een Israëlische luchtaanval op een tentenkamp ten westen van Khan Younis. En bij een Israëlische aanval in Zuid-Libanon zijn dan weer minstens zeven mensen gedood. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe Venetië steeds verder gaat om massatoerisme af te remmen: “Reserveringssysteem is volgende stap”

Venetië heeft een zoveelste poging ondernomen om massatoerisme in te dammen. Sinds donderdag zijn groepen van meer dan 25 personen en gidsen met luidsprekers verboden. Dagjestoeristen moesten ook al vijf euro entreegeld betalen. Hoe groot is het probleem intussen? En volgen er nog regels? Toerisme-expert Jan van der Borg (KU Leuven), die in de lagunestad woont en werkt, legt uit.

Lees meer »

Slachtoffer dubbele aanslag schreeuwt onschuld uit: “Waarom moet ik boeten voor de daden van mijn broer?”

“Zowel mijn gezin als ik zijn er kapot van”, reageert Mohamed E.K. (45) vanuit het buitenland. De afgelopen twee nachten werden zijn woning in Hove en zijn sportclub in Mortsel het doelwit van aanslagen. Vermoedelijk viseren de acties zijn jongere broer Zakaria ‘Piwi’ E.K. “Waarom moet ik als hardwerkende vader boeten voor de daden van mijn jongere broer?”

Lees meer »

Belgische amazone Pauluis ontroert Parijs met emotionele boodschap voor haar overleden man

‘Ik heb het je beloofd. En ik heb het gedaan.’ De Belgische dressuuramazone Larissa Pauluis (44) toonde na haar oefening op de Olympische Spelen een bijzondere geschreven boodschap op haar witte handschoenen. Enkele momenten later vertelde ze in tranen het hele verhaal. Het was gericht naar haar overleden man, die vier jaar geleden onverwachts stierf. “Toen ik besefte dat Gregoire

Lees meer »

Controversiële scène uit openingsceremonie zindert na: grote sponsor trekt zich terug, bedenker onder vuur

Een scène uit de openingsceremonie van de Olympische Spelen, waarin de draak zou zijn gestoken met ‘Het laatste avondmaal’, zindert na. In die mate zelfs dat een grote sponsor zich intussen heeft teruggetrokken. Terwijl vanuit vooral katholieke hoek de kritiek niet mals is, verontschuldigt artistiek directeur Thomas Jolly zich. “Het was nooit mijn intentie om iemand te kwetsen.”

Lees meer »