Rechter wil toegang tot online accounts van British Museum-medewerker die museumstukken stal

Een Britse rechter heeft maandag toegang tot de eBay- en Paypal-accounts van een voormalig medewerker van het British Museum bevolen. De man wordt ervan verdacht honderden stukken uit de collectie van het prestigieuze museum te hebben ontvreemd.

 

Meer krantenkoppen in België

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

LIVE ANDERLECHT-GENK. Invallers maken het af voor Genk, eerste verlies Anderlecht dichtbij: “Riemer buiten!”

Anderlecht onder hoogspanning. Na een nieuwe slappe vertoning tegen Westerlo morren de paars-witte fans steeds luider. Anderlecht staat bij de pauze 0-1 in het krijt in de inhaalwedstrijd tegen ploeg-in-vorm Racing Genk, en mag zich gelukkig prijzen dat Colin Coosemans in doel uitblinkt (met onder andere een penaltyredding). In de vooravond stond er ook nog een raad van bestuur gepland,

Lees meer »

Marvin Odent en Lennert Vanlathem zijn geselecteerd voor het WK in Zürich en komen dinsdag eerste keer in actie

Van 21 tot en met 29 september worden in het Zwitserse Zürich de wereldkampioenschappen wielrennen voor personen met en zonder beperking georganiseerd. Met de Sechseläutenplatz als universele finishzone zet dit WK opnieuw een mooie stap naar meer inclusie. Met Lennert Vanlathem en Marvin Odent nemen er twee West-Vlamingen deel aan het WK.
The post Marvin Odent en Lennert Vanlathem

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd eran verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

LIVE GP MONTREAL. UAE rolt rode loper uit voor topfavoriet Pogacar

Vrijdag won Michael Matthews het eerste deel van het Canadese tweeluik, vandaag – in de GP de Montréal – lijkt het parcours iets te zwaar voor de snellere types. Het peloton moet maar liefst 4.500 hoogtemeters overbruggen. Kan Tadej Pogacar zijn slag slaan of verrast onze landgenoot Maxim Van Gils? Volg het live in onze blog.

Lees meer »

Effectieve celstraf voor automobilist na zware verkeersagressie in Izegem: “Dien klacht in en ik vermoord je familie”

“Ik kom uit Oekraïne en heb al twaalf Russen vermoord. Dien klacht in en ik vermoord je familie.” Een 38-jarige automobilist uit Menen liet zich op de vooravond van Kerst niet van zijn beste kant zien bij een akkefietje in het verkeer in Izegem. Zijn slachtoffer zakte trillend als een riet naar de rechtbank in Kortrijk af om een schadevergoeding

Lees meer »