Rechter wil toegang tot online accounts van British Museum-medewerker die museumstukken stal

Een Britse rechter heeft maandag toegang tot de eBay- en Paypal-accounts van een voormalig medewerker van het British Museum bevolen. De man wordt ervan verdacht honderden stukken uit de collectie van het prestigieuze museum te hebben ontvreemd.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt voor toename aantal meldingen: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en vier andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Tsjechië en Polen sturen militairen naar rampgebied

De regeringen van Polen en Tsjechië sturen het leger naar het door storm Boris geteisterde rampgebied, om plunderingen tegen te gaan en de herstelwerkzaamheden te ondersteunen. Volgens onze weerman David Dehenauw is er een “ongeziene” hoeveelheid neerslag in de regio gevallen. De tussen de 400 en 500 millimeter gevallen regen in amper vier dagen is wat er in België normaliter

Lees meer »

Minister van Justitie stelt zich ernstige vragen bij oponthoud rond schadevergoedingen aanslagen: “Bizar en pijnlijk”

“Bizar en pijnlijk.” Zo reageert ontslagnemend minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) woensdag op het uitstel voor onbepaalde tijd rond de afwikkeling van de schadevergoedingen voor de honderden nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Dinsdag kwam aan het licht dat het vonnis hierover, in nasleep van het monsterproces dat acht maanden duurde, nog een

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat najaar: “Als ik terugdenk aan vorig jaar, krijg ik kippenvel”

De beelden van de verwoestende kracht van storm Boris roepen nare herinneringen op bij slachtoffers van de wateroverlast in de Westhoek vorige herfst. Ze houden hun hart vast voor wat het najaar brengt. “We hebben geen flauw idee van wat er al ondernomen is om ons beter te beschermen.”
The post Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat

Lees meer »

Dan toch verkiezingen in Vleteren: Vleteren Actief dient op de valreep lijst in

Vleteren Actief, dat nu met vier zetels in de minderheid zit in de gemeenteraad, diende in allerlaatste instantie toch een lijst in. Gewezen veldwachter Paul Vandendriessche, de laatste veldwachter te paard in Vleteren, en de laatste in heel België, wordt lijsttrekker. Opvallend: van de vier huidige mandatarissen, staat alleen nog Kristof Dejonckheere op de lijst. Ook Nathalie Parret was de

Lees meer »

Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van KFC Lissewege (4D)

Het verhaal is voldoende gekend. KFC Lissewege vervulde een toonaangevende rol in tweede provinciale tot ettelijke kernspelers opteerden om andere oorden op te zoeken. In eerste instantie wilde Johan Dauwens, al meer dan dertig jaar voorzitter, de vereniging opdoeken, maar uiteindelijk ging hij akkoord met de doorstart in vierde provinciale.
The post Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van

Lees meer »

De Vlaamse obesitaspil: hoe lang is het nog wachten?

Ozempic-maker Novo Nordisk investeert fors in een Vlaams bedrijf dat werkt aan een afslankpil. Wereldwijd worden miljarden geïnvesteerd in het onderzoek naar een pil die even goed of zelfs beter werkt dan de huidige inspuitingen: waarom blijkt dat zo moeilijk?

Lees meer »

Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League

Lokeren-Temse heeft vrijdagavond zijn eerste punt in de Challenger Pro League geboekt. De promovendus behaalde op de vierde speeldag een 2-2-gelijkspel tegen Patro Eisden. Tegelijkertijd kwamen ook Club NXT en Seraing niet verder dan een puntendeling. Hun wedstrijd eindigde op 1-1.
The post Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League appeared first on KW.be.

Lees meer »